Tradicinė prancūziška svogūnų sriuba
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Štai prancūziškos svogūnų sriubos receptas, kurią gali pasigaminti net nepatyręs kulinaras. Tai tradicinė prancūziška sriuba ir ten populiarus patiekalas. Prancūziška svogūnų sriuba – viena populiariausių sriubų restoranuose. Tai taip pat viena iš lengviausiai pagaminamų sriubų. Profesionalių prancūzų šefų ruošiamos prancūziškos svogūnų sriubos receptas tradiciškai yra sodraus jautienos sultinio ir saldžių karamelizuotų svogūnų derinys, užpiltas prancūziška duona ir sūriu. Šis klasikinis patiekalas daugelyje šalių mėgstamas dėl kontrastingų skonių – karamelizuotų svogūnų saldumas puikiai dera su sūrio skoniu, o jautienos sultinys suteikia sriubai sodraus skonio. Kad sriuba būtų sotesnė, geriau ją paruošti prieš 1-2 dienas. Arba svogūnus galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas3 šaukštai
-
Geltonasis svogūnas6 vnt (apie 1,8 kg)
-
Druskapagal skonį
-
Šviežių čiobrelių šakelės6 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Mažas batonas1 vnt
-
Griujerio sūris240 gramų (apie 2 1/2 puodelių)
Gaminimo eiga
-
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Didelį puodą apšlakstykite aliejumi. Svogūną supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais. Į puodą įdėkite sviesto, svogūnų ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Kepkite orkaitėje uždengę 1 valandą. Svogūnų tūris šiek tiek sumažės. Išimkite puodą iš orkaitės ir išmaišykite svogūnus. Grąžinkite puodą į orkaitę, uždenkite šiek tiek pravertu dangčiu ir toliau kepkite, kol svogūnai bus labai minkšti ir auksinės rudos spalvos, 1 1/2–1 3/4 valandos, po 1 valandos pamaišykite svogūnus.
-
2. Išimkite puodą iš orkaitės ir padėkite ant stiprios ugnies. Kepkite svogūnus maišydami, kol skystis išgaruos ir svogūnai paruduos, 15–20 minučių. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, jei svogūnai per greitai paruduoja. Tęskite kepimą maišydami, kol puodo dugnas patamsės, maždaug 6–8 minutes.
-
Reklama
-
3. Į svogūnus įpilkite 1/4 puodelio vandens ir virkite, kol vanduo išgaruos, 6–8 minutes. Įpilkite vandens 2 ar 3 kartus, kol svogūnai taps labai tamsiai rudi. Įmaišykite cheresą ir maišydami virkite, kol išgaruos, apie 5 minutes.
-
4. Supilkite sultinį, 2 stiklines vandens, virtuviniu špagatu surištas čiobrelių šakeles, lauro lapą, 1/2 šaukštelio druskos ir išmaišykite. Užvirinkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite 30 minučių. Išimkite čiobrelius ir lauro lapą, tada pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
5. Batoną supjaustykite griežinėliais. Kol sriuba verda, batono riekeles išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol duona taps traški ir auksinės spalvos aplink kraštus, apie 10 minučių. Užpildykite kiekvieną dubenį 1 3/4 puodeliu sriubos. Ant viršaus uždėkite 1 arba 2 batono riekeles ir tolygiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys, 3–5 minutes. Prieš patiekdami leiskite atvėsti 5 minutes.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama