Tortas Elena

Tortas Elena

5 (3 įvertinimai)

8 Porcijos
14 val.

Apie receptą

Medaus tortų mėgėjams siūlau pasigaminti tortą „Elena“. Nuo klasikinio medaus torto jis skiriasi tiek sudėtimi, tiek paruošimu. Jo nereikia ilgai gaminti. Šiame torte puikiai dera medaus aromatas ir riešutų skonis. tortas labiau patiks tiems, kurie mėgsta sausus, ne minkštus tortus, nes nėra labai permirkę. Galima naudoti bet kokius riešutus, geriausia naudoti liepžiedžių medų, bet ne grikių, tai suteiks kartumo. Pyragai turi tapti šiek tiek auksinės spalvos, neperkepkite, kitaip pyragas bus kietas. Kad išlyginimo metu pyragaičiai neišsislinktų, persmeikite juos iešmeliais.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    100 gramų (tešla)
  • Margarinas
    100 gramų (tešla)
  • Kiaušiniai
    1 vnt (tešla)
  • Medus
    1 šaukštas (tešla)
  • Soda
    20 gramų (tešla)
  • Citrinų rūgštis
    2 gramai (tešla)
  • Miltai
    300 gramų (tešla)
  • Šokoladas
    15 gramų (pieniškas arba juodas, tešla)
  • Sviestas
    120 gramų (kremas)
  • Cukrus
    100 gramų (kremas)
  • Kondensuotas pienas
    60 gramų (kremas)
  • Vanduo
    40 gramų (kremas)
  • Riešutai
    200 gramų (kremas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į puodą storu dugnu suberkite susmulkintą margariną, medų, cukrų ir įmuškite kiaušinį.
    2. Į puodą storu dugnu suberkite susmulkintą margariną, medų, cukrų ir įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Viską sumaišykite ir uždėkite ant silpnos ugnies. Maišydami kaitinkite mišinį iki vientisos masės ir cukrus ištirps. Masė turi įkaisti, b...
    3. Viską sumaišykite ir uždėkite ant silpnos ugnies. Maišydami kaitinkite mišinį iki vientisos masės ir cukrus ištirps. Masė turi įkaisti, bet ne daug. Nukelkite puodą nuo ugnies ir įpilkite sodos bei citrinos rūgšties. Viską gerai išmaišyti. Masė pradės baltuoti ir padidės, tai normalu.
  • Išsijokite miltus ir dalimis suberkite į mišinį, minkydami iki vientisos tešlos. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.
    4. Išsijokite miltus ir dalimis suberkite į mišinį, minkydami iki vientisos tešlos. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.
  • Reklama
  • Padalinkite tešlą į 7-8 dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite tarp dviejų kepimo popoierių į ploną pyragą. Subadykite jį per visą paviršių i...
    5. Padalinkite tešlą į 7-8 dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite tarp dviejų kepimo popoierių į ploną pyragą. Subadykite jį per visą paviršių ir išspauskite 18 centimetrų skersmens formele, sudarydami apskritimą.
  • Kiekvieną pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Tai užtruks maždaug 4–5 minutes. Sudėkite pyr...
    6. Kiekvieną pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Tai užtruks maždaug 4–5 minutes. Sudėkite pyragus vieną ant kito su popieriumi ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Likučius sutrinkite į trupinius.
    7. Likučius sutrinkite į trupinius.
  • Graikinius riešutus paskrudinkite ir atvėsinkite, tada susmulkinkite.
    8. Graikinius riešutus paskrudinkite ir atvėsinkite, tada susmulkinkite.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite vandenį, supilkite cukrų ir supilkite kondensuotą pieną. Padėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirkite. Nuimkite...
    9. Į puodą supilkite vandenį, supilkite cukrų ir supilkite kondensuotą pieną. Padėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  • Į mišinį įpilkite minkšto sviesto ir plakite iki vientisos ir purios masės.
    10. Į mišinį įpilkite minkšto sviesto ir plakite iki vientisos ir purios masės.
  • Reklama
  • Suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.
    11. Suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.
  • Kiekvieną pyragą patepkite kremu.
    12. Kiekvieną pyragą patepkite kremu.
  • Sudėkite pyragus vieną ant kito, kiekvieną aptepdami kremu. Viršų ir šonus ištepkite kremu.
    13. Sudėkite pyragus vieną ant kito, kiekvieną aptepdami kremu. Viršų ir šonus ištepkite kremu.
  • Reklama
  • Viršų ir šonus apibarstykite smulkintais trupiniais ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
    14. Viršų ir šonus apibarstykite smulkintais trupiniais ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
  • Po kurio laiko torto viršų papuoškite šokoladu, uogomis arba kaip norite ir patiekite.
    15. Po kurio laiko torto viršų papuoškite šokoladu, uogomis arba kaip norite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    16. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai