Tortas Elena
5 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
14 val.
Apie receptą
Medaus tortų mėgėjams siūlau pasigaminti tortą „Elena“. Nuo klasikinio medaus torto jis skiriasi tiek sudėtimi, tiek paruošimu. Jo nereikia ilgai gaminti. Šiame torte puikiai dera medaus aromatas ir riešutų skonis. tortas labiau patiks tiems, kurie mėgsta sausus, ne minkštus tortus, nes nėra labai permirkę. Galima naudoti bet kokius riešutus, geriausia naudoti liepžiedžių medų, bet ne grikių, tai suteiks kartumo. Pyragai turi tapti šiek tiek auksinės spalvos, neperkepkite, kitaip pyragas bus kietas. Kad išlyginimo metu pyragaičiai neišsislinktų, persmeikite juos iešmeliais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus100 gramų (tešla)
-
Margarinas100 gramų (tešla)
-
Kiaušiniai1 vnt (tešla)
-
Medus1 šaukštas (tešla)
-
Soda20 gramų (tešla)
-
Citrinų rūgštis2 gramai (tešla)
-
Miltai300 gramų (tešla)
-
Šokoladas15 gramų (pieniškas arba juodas, tešla)
-
Sviestas120 gramų (kremas)
-
Cukrus100 gramų (kremas)
-
Kondensuotas pienas60 gramų (kremas)
-
Vanduo40 gramų (kremas)
-
Riešutai200 gramų (kremas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į puodą storu dugnu suberkite susmulkintą margariną, medų, cukrų ir įmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
3. Viską sumaišykite ir uždėkite ant silpnos ugnies. Maišydami kaitinkite mišinį iki vientisos masės ir cukrus ištirps. Masė turi įkaisti, bet ne daug. Nukelkite puodą nuo ugnies ir įpilkite sodos bei citrinos rūgšties. Viską gerai išmaišyti. Masė pradės baltuoti ir padidės, tai normalu.
-
4. Išsijokite miltus ir dalimis suberkite į mišinį, minkydami iki vientisos tešlos. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.
-
Reklama
-
5. Padalinkite tešlą į 7-8 dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite tarp dviejų kepimo popoierių į ploną pyragą. Subadykite jį per visą paviršių ir išspauskite 18 centimetrų skersmens formele, sudarydami apskritimą.
-
6. Kiekvieną pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Tai užtruks maždaug 4–5 minutes. Sudėkite pyragus vieną ant kito su popieriumi ir leiskite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
7. Likučius sutrinkite į trupinius.
-
8. Graikinius riešutus paskrudinkite ir atvėsinkite, tada susmulkinkite.
-
Reklama
-
9. Į puodą supilkite vandenį, supilkite cukrų ir supilkite kondensuotą pieną. Padėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
10. Į mišinį įpilkite minkšto sviesto ir plakite iki vientisos ir purios masės.
-
Reklama
-
11. Suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.
-
12. Kiekvieną pyragą patepkite kremu.
-
13. Sudėkite pyragus vieną ant kito, kiekvieną aptepdami kremu. Viršų ir šonus ištepkite kremu.
-
Reklama
-
14. Viršų ir šonus apibarstykite smulkintais trupiniais ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
-
15. Po kurio laiko torto viršų papuoškite šokoladu, uogomis arba kaip norite ir patiekite.
-
16. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama