Topinambų tyrė
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Topinambų tyrė – ne tik stebėtinai skanus ir neįprastas, bet ir nepaprastai sveikas patiekalas, kurį galima patiekti kaip universalų garnyrą prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų. Puiki košė iš topinambų, kuri patiko ne tik man, bet ir visai šeimai. Dabar periodiškai, pokyčiams, su malonumu gaminame ir valgome.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Topinambas500 gramų Grietinėlė
-
Druskapagal skonį
-
Alyvuogių aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
PrieskoniaiPagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia parodysiu, kaip atrodo nenuluptas topinambas. Štai jis – naudingų elementų ir maistinių medžiagų sandėlis!
-
2. Pirmiausia topinambą reikia nulupti (kaip bulves). Reikia kruopščiai išvalyti, nes žievelė labai karti.
-
Reklama
-
3. Taip atrodo nuluptas topinambas.
-
4. Topinambą dedame į vandenį ir verdame 20 min (kol suminkštės).
-
Reklama
-
5. Iki minkštumo išvirusį topinambą išimkite iš vandens, sudėkite į kiaurasamtį.
-
6. Dabar išvirtą topinambą reikia paversti tyrele. Norėdami tai padaryti, galite trinti įprastai rankomis. Malimo metu į tyrę įpilkite šiek tiek grietinėlės arba grietinės, kad pagerintumėte skonį.
-
Reklama
-
7. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos tyrės.
-
8. Nepamirškite pasūdyti pagal skonį.
-
Reklama
-
9. Pridėkite prieskonių pagal skonį. Mėgstu aštriai, todėl įdedu šiek tiek raudonųjų ir juodųjų pipirų.
-
10. Tai viskas, topinambų tyrė paruošta. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama