Šventiniai mėsos kotletai su grybais

Šventiniai mėsos kotletai su grybais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Naminiai kotletai - puiki priežastis susirinkti visai šeimai vakarienei. Tačiau juos galima patiekti taip, kad net šventinę vakarienę toks karštas patiekalas taptų stalo favoritu. Sužinokite, kaip tai padaryti. Atidžiai perskaitę mano receptą, sužinosite, kaip paruošti šventinius mėsos kotletus su grybais. Įdomu tai, kad kotletus apvoliosime migdolų plokštelėse. Dėl to jie taps traškūs išorėje ir minkšti viduje. Garnyrui tiks praktiškai bet kokios daržovės arba košė.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautienos arba kiaulienos faršas
    600 gramų
  • Miško grybai
    300 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
  • Garstyčios
    1 šaukštas
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Konjakas
    1 šaukštas
  • Kamambero sūris
    50 gramų
  • Miltai
    100~150 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji maltieji pipirai
    pagal skonį
  • Migdolų plokštelės
    50 gramų
  • Augalinis aliejus
    2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Grybus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Apkepkite juos keptuvėje su aliejumi.
    1. Grybus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Apkepkite juos keptuvėje su aliejumi.
  • Į faršą įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, garstyčias, druską, konyaką, pipirus, šiek tiek džiūvėsėlių ir vieną kiaušinį. Ger...
    2. Į faršą įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, garstyčias, druską, konyaką, pipirus, šiek tiek džiūvėsėlių ir vieną kiaušinį. Gerai išmaišykite ingredientus.
  • Reklama
  • Iš faršo formuokite paplotėlius. Į kiekvieno vidų dėkite gabalėlį sūrio ir grybų įdarą. Suformuokite kotletus.
    3. Iš faršo formuokite paplotėlius. Į kiekvieno vidų dėkite gabalėlį sūrio ir grybų įdarą. Suformuokite kotletus.
  • Ant kotletų padarykite įpjovas. Apvoliokite mėsos gaminius plaktame kiaušinyje, o po to - miltuose.
    4. Ant kotletų padarykite įpjovas. Apvoliokite mėsos gaminius plaktame kiaušinyje, o po to - miltuose.
  • Reklama
  • Migdolus sumaišykite su džiūvėsėliais. Apvoliokite kotletus šiame mišinyje.
    5. Migdolus sumaišykite su džiūvėsėliais. Apvoliokite kotletus šiame mišinyje.
  • Apkepkite kotletus iš abiejų pusių aliejuje iki paruošimo. Mėsa viduje neturi būti raudona. Skanaus!
    6. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių aliejuje iki paruošimo. Mėsa viduje neturi būti raudona. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai