Švediškas šokoladinis pyragas
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Vienas populiariausių švedų desertų yra šokolado pyragas „Claddcaca“, kuris išvertus reiškia „lipnus“. Pyrago išorė padengta plona traškia plutele. Tai nepaprastai skanu!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kakavos milteliai4 šaukštai
-
Kviečių miltai90 gramų
-
Druska0,5 šaukštelio
-
Vanilinis cukraus1 maišelis
-
Šokoladas50 gramų Plakamoji grietinėlė
-
Cukraus milteliai2 šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus. Įjunkite orkaitę kasiti iki 200 laipsnių be konvekcijos arba 180 laipsnių su konvekcija.
-
2. Suplakite du kiaušinius į dubenį tešlai minkyti, suplakite juos į purias putas, palaipsniui supilkite cukrų, nenustodami plakti.
-
Reklama
-
3. Į išplaktus kiaušinius įpilkite lydyto sviesto ir išplakite.
-
4. Sumaišykite miltus, kakavą, druską, vanilinį cukrų.
-
Reklama
-
5. Į tešlą dalimis persijokite miltų ir kakavos mišinį, maišydami kiekvieną partiją.
-
6. Užminkykite tešlą, ji turi būti klampi ir tiršta.
-
Reklama
-
7. Supilkite tešlą į 21-23 cm skersmens formą, išlyginkite.
-
8. Kepkite pyragą 10-15 minučių. Pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
-
Reklama
-
9. Norėdami patiekti pyragą, grietinėlę išplakite su trupučiu cukraus pudros, maždaug 2 arbatiniais šaukšteliais.
-
10. Prieš patiekdami galite pyragą apibarstyti cukraus pudra arba kakava, iš šokolado pasigaminti šokolado drožlių ir pabarstyti šiais traškučiais ant torto. Papuoškite plakta grietinėle, šviežiomis uogomis. Švediško pyrago patiekimui yra daugybė pasirinkimų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama