Sūrio sriuba su vištiena ir ryžiais
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei norite pietums pagaminti ką nors ne tik skanaus ir paprasto, bet ir įdomaus, atkreipkite dėmesį į šį variantą, kaip virti sūrio sriubą su vištiena ir ryžiais. Noriu jums pasiūlyti gana paprastą sūrio sriubos su vištiena ir ryžiais receptą, kuris puikiai tiks ir suaugusiems, ir vaikams. Subtili, aromatinga ir labai skani sriuba. Jei pageidaujate, daržoves galite papildyti kitomis pagal skonį, o taip pat receptą paįvairinti prieskoniais, žolelėmis ir šviežiomis žolelėmis. Kad patiekalas būtų lengvesnis ir dietiškesnis, galite naudoti ne vištienos sultinį, o daržovių ar net paprastą vandenį.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Alyvuogių aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
Sviestas1 arbatinis šaukštelis
-
Svogūnas1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Saliero stiebas1 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Vištos krūtinėlė1 vnt
-
Pienas1 stiklinė
-
Sultinys1 litras
-
Ryžiai1 stiklinė
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Lauro lapas1 vnt
-
Miltai2 šaukštai
-
Sūris200~250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite krūtinėlę, tada užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Virimo metu į sultinį galite įdėti prieskonių ir žolelių. Tuo metu galite paruošti daržoves: nulupkite ir supjaustykite svogūnus, morkas, salierus ir česnakus.
-
2. Į keptuvę sudėkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Ten sudėkite daržoves, kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Atsargiai išimkite krūtinėlę iš sultinio ir susmulkinkite (galite pjaustyti kubeliais arba taip išardyti į pluoštus). Krūtinėlę padėkite prie daržovių.
-
4. Įberkite druskos, pipirų. Supilkite perkoštą sultinį arba vandenį ir apie 3/4 pieno. Parmezaną ir lauro lapą sudėkite į puodą, viską užvirkite.
-
Reklama
-
5. Išvirus suberiame ryžius. Virkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada likusiame piene ištirpinkite miltus ir plona srovele supilkite į puodą. Virkite dar apie 5 minutes.
-
6. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Nukelkite puodą nuo ugnies, suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 10-15 minučių.
-
Reklama
-
7. Sūrio sriuba paruošta. Prieš patiekdami, ant viršaus galite pabarstyti žiupsneliu šviežių žolelių arba įdėti, pavyzdžiui, skrebučių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama