Sultinga jautiena keptuvėje

Sultinga jautiena keptuvėje

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Man atrodo, kad sultingą jautieną galima iškepti keptuvėje vyne. Jei troškinsite jautieną, galite tikėtis, kad ji bus labai švelni ir sultinga. Skrudinimas padeda išsaugoti mėsos sultingumą! Receptas gražus, paprastas ir skanus. Vienintelė gudrybė – mėsos gabalėlius gerai apkepti, apvoliotus miltuose. Mėsa turi būti kepama dalimis labai karštame aliejuje, kad susidarytų plutelė. Jei vienu metu įdėsite didelį kiekį mėsos, ji išskirs sultis ir norimo efekto negausite! Jei aliejuje yra pridegusių miltų, tai prieš kepant svogūnus geriau aliejų visiškai pakeisti, dar kartą įdedant česnako ir pipirų. Sėkmės ir gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautienos filė
    800 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Raudonas vynas
    200 mililitrų
  • Balzamiko actas
    20 mililitrų
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Aitrioji paprika
    1 vnt
  • Mairūnas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite mėsą ir prieskonius.
    1. Paruoškite mėsą ir prieskonius.
  • Gerai įkaitintame aliejuje pakepinti česnaką ir aitriąją papriką.
    2. Gerai įkaitintame aliejuje pakepinti česnaką ir aitriąją papriką.
  • Reklama
  • Jautieną supjaustykite gabalėliais ir apvoliokite miltuose.
    3. Jautieną supjaustykite gabalėliais ir apvoliokite miltuose.
  • Mėsą apkepkite aliejuje nedidelėmis porcijomis. Apkepusią mėsą perkelkite į lėkštę ir kepkite kitus gabalėlius.
    4. Mėsą apkepkite aliejuje nedidelėmis porcijomis. Apkepusią mėsą perkelkite į lėkštę ir kepkite kitus gabalėlius.
  • Reklama
  • Aliejuje, likusiame nuo mėsos kepimo, pakepinkite svogūną.
    5. Aliejuje, likusiame nuo mėsos kepimo, pakepinkite svogūną.
  • Tada grąžinkite mėsą į keptuvę, supilkite vyną ir prieskonius, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos.
    6. Tada grąžinkite mėsą į keptuvę, supilkite vyną ir prieskonius, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos.
  • Reklama
  • Paruoštą jautieną patiekite su bulvių koše.
    7. Paruoštą jautieną patiekite su bulvių koše.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai