Sugo padažas su baziliku žiemai
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
1 val. 10 min.
Apie receptą
Sugo padažas yra itališkas padažas. Jį galima paruošti žiemai. Pagrindinis padažo produktas yra pomidorai. Norint pabrėžti paruošimo skonį, dedama baziliko. Kad padažas būtų vienalytis ir švelnus, būtinai nulupkite pomidorus. Druskos ir cukraus kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį. Taip pat, jei norite aštresnio padažo, įberkite daugiau aitriosios paprikos.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai1 kilogramas
-
Svogūnas1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Paprika1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Aštrusis pipiras1/2 vnt (vidutinio dydžio)
-
Česnakas1 skiltelė
-
Bazilikas1 krūva (šviežias, nedidelė saujelė)
-
Augalinis aliejus50 mililitrų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Druska1.5 šaukšto
-
Pomidorų pasta100 gramų
-
Obuolių sidro actas2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite pomidorus, sudėkite juos į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 15 minučių.
-
Reklama
-
3. Paruoškite likusias daržoves. Svogūną supjaustykite ketvirčiais ir žiedais. Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnaką susmulkinkite.
-
4. Pasibaigus nurodytam laikui, nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite augalinį aliejų storadugniame puode. Sudėkite paruoštas daržoves: paprikas, svogūnus, česnakus. Kepkite viską kartu 7–10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
6. Praėjus laikui, į keptas daržoves sudėkite pjaustytus pomidorus. Uždenkite dangčiu. Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
-
Reklama
-
7. Tada suberkite smulkintą baziliką ir išmaišykite.
-
8. Įberkite druskos, cukraus, pomidorų pastos, išmaišykite. Vėl uždėkite ant ugnies. Virkite dar 10 minučių. Būtinai uždenkite, masė labai taškosi.
-
Reklama
-
9. Tada nukelkite nuo ugnies. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki padažo konsistencijos. Įpilkite obuolių sidro acto. Vėl uždėkite ant ugnies, užvirinkite. Išjunkite ugnį.
-
10. Supilkite karštą, paruoštą padažą į sterilizuotus stiklinius indelius. Sandariai užsukite. Apverskite ant dangčio, uždenkite antklode ir visiškai atvėsinkite. Tada perkelkite į paruošimo vietą.
-
Reklama
-
11. Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyko pagaminti vieną 620 mililitrų stiklainį. Sėkmingo konservavimo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama