Sugo padažas su baziliku žiemai

Sugo padažas su baziliku žiemai

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val. 10 min.

Apie receptą

Sugo padažas yra itališkas padažas. Jį galima paruošti žiemai. Pagrindinis padažo produktas yra pomidorai. Norint pabrėžti paruošimo skonį, dedama baziliko. Kad padažas būtų vienalytis ir švelnus, būtinai nulupkite pomidorus. Druskos ir cukraus kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį. Taip pat, jei norite aštresnio padažo, įberkite daugiau aitriosios paprikos.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    1 kilogramas
  • Svogūnas
    1 vnt (vidutinio dydžio)
  • Paprika
    1 vnt (vidutinio dydžio)
  • Aštrusis pipiras
    1/2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Bazilikas
    1 krūva (šviežias, nedidelė saujelė)
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Druska
    1.5 šaukšto
  • Pomidorų pasta
    100 gramų
  • Obuolių sidro actas
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuplaukite pomidorus, sudėkite juos į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 15 minučių.
    2. Nuplaukite pomidorus, sudėkite juos į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 15 minučių.
  • Reklama
  • Paruoškite likusias daržoves. Svogūną supjaustykite ketvirčiais ir žiedais. Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnaką susmulki...
    3. Paruoškite likusias daržoves. Svogūną supjaustykite ketvirčiais ir žiedais. Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnaką susmulkinkite.
  • Pasibaigus nurodytam laikui, nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.
    4. Pasibaigus nurodytam laikui, nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Įkaitinkite augalinį aliejų storadugniame puode. Sudėkite paruoštas daržoves: paprikas, svogūnus, česnakus. Kepkite viską kartu 7–10 minu...
    5. Įkaitinkite augalinį aliejų storadugniame puode. Sudėkite paruoštas daržoves: paprikas, svogūnus, česnakus. Kepkite viską kartu 7–10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  • Praėjus laikui, į keptas daržoves sudėkite pjaustytus pomidorus. Uždenkite dangčiu. Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
    6. Praėjus laikui, į keptas daržoves sudėkite pjaustytus pomidorus. Uždenkite dangčiu. Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
  • Reklama
  • Tada suberkite smulkintą baziliką ir išmaišykite.
    7. Tada suberkite smulkintą baziliką ir išmaišykite.
  • Įberkite druskos, cukraus, pomidorų pastos, išmaišykite. Vėl uždėkite ant ugnies. Virkite dar 10 minučių. Būtinai uždenkite, masė labai t...
    8. Įberkite druskos, cukraus, pomidorų pastos, išmaišykite. Vėl uždėkite ant ugnies. Virkite dar 10 minučių. Būtinai uždenkite, masė labai taškosi.
  • Reklama
  • Tada nukelkite nuo ugnies. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki padažo konsistencijos. Įpilkite obuolių sidro acto. Vėl uždėkite ant ugnies...
    9. Tada nukelkite nuo ugnies. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki padažo konsistencijos. Įpilkite obuolių sidro acto. Vėl uždėkite ant ugnies, užvirinkite. Išjunkite ugnį.
  • Supilkite karštą, paruoštą padažą į sterilizuotus stiklinius indelius. Sandariai užsukite. Apverskite ant dangčio, uždenkite antklode ir ...
    10. Supilkite karštą, paruoštą padažą į sterilizuotus stiklinius indelius. Sandariai užsukite. Apverskite ant dangčio, uždenkite antklode ir visiškai atvėsinkite. Tada perkelkite į paruošimo vietą.
  • Reklama
  • Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyko pagaminti vieną 620 mililitrų stiklainį. Sėkmingo konservavimo!
    11. Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyko pagaminti vieną 620 mililitrų stiklainį. Sėkmingo konservavimo!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai