Sūdytos moliūgų sėklos
4 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Jei pasigaminę moliūgą vis dar turite sėklų, neskubėkite jų atsikratyti. Truputis laiko, truputis gudrybės ir puikios sėklos ant stalo. Atkreipkite dėmesį į receptą! Moliūgų sėklos, džiovintos orkaitėje, yra daug sveikesnės nei skrudintos keptuvėje. Druskos kiekis priklauso nuo jūsų pageidavimų, jei mėgstate šiek tiek sūresnes sėklas, padidinkite druskos kiekį. Džiūvimo laikas priklauso nuo sėklų dydžio.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgų sėklos150 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus moliūgų sėkloms gaminti.
-
2. Iš moliūgo pašalinkite sėklas ir pašalinkite plėveles bei minkštimą. Kruopščiai nuplaukite sėklas po šaltu tekančiu vandeniu.
-
Reklama
-
3. Šiltame vandenyje ištirpinkite druską.
-
4. Sėklas užpilkite druskos tirpalu ir palaikykite 2-3 minutes, sudėkite 5 sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
Reklama
-
5. Džiovintas moliūgų sėklas vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus ir pašaukite į karštą orkaitę. Sėklas džiovinkite 120 laipsnių temperatūroje 10-25 minutes, patikrinkite. Išimkite sėklas iš orkaitės, leiskite atvėsti ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama