Sūdytos moliūgų sėklos

Sūdytos moliūgų sėklos

4 (2 įvertinimai)

5

Porcijos

25 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Jei pasigaminę moliūgą vis dar turite sėklų, neskubėkite jų atsikratyti. Truputis laiko, truputis gudrybės ir puikios sėklos ant stalo. Atkreipkite dėmesį į receptą! Moliūgų sėklos, džiovintos orkaitėje, yra daug sveikesnės nei skrudintos keptuvėje. Druskos kiekis priklauso nuo jūsų pageidavimų, jei mėgstate šiek tiek sūresnes sėklas, padidinkite druskos kiekį. Džiūvimo laikas priklauso nuo sėklų dydžio.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgų sėklos
    150 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Kaip pagaminti
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus moliūgų sėkloms gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus moliūgų sėkloms gaminti.
  • Iš moliūgo pašalinkite sėklas ir pašalinkite plėveles bei minkštimą. Kruopščiai nuplaukite sėklas po šaltu tekančiu vandeniu.
    2. Iš moliūgo pašalinkite sėklas ir pašalinkite plėveles bei minkštimą. Kruopščiai nuplaukite sėklas po šaltu tekančiu vandeniu.
  • Šiltame vandenyje ištirpinkite druską.
    3. Šiltame vandenyje ištirpinkite druską.
  • Sėklas užpilkite druskos tirpalu ir palaikykite 2-3 minutes, sudėkite 5 sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
    4. Sėklas užpilkite druskos tirpalu ir palaikykite 2-3 minutes, sudėkite 5 sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Džiovintas moliūgų sėklas vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus ir pašaukite į karštą orkaitę. Sėklas džiovinkite 120 laipsni...
    5. Džiovintas moliūgų sėklas vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus ir pašaukite į karštą orkaitę. Sėklas džiovinkite 120 laipsnių temperatūroje 10-25 minutes, patikrinkite. Išimkite sėklas iš orkaitės, leiskite atvėsti ir patiekite.
  • Skanaus!
    6. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai