Sriuba su vištiena ir kiaušiniais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Apetitą kelianti, soti ir tiesiog neįtikėtinai skani sriuba su vištiena ir kiaušiniais patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Lėkštė aromatingos karštos sriubos su žolelėmis ir duona – puikus pietų pasirinkimas. Sriubą ruošiame iš vištienos sultinio, galite naudoti bet kurią paukščio dalį, kurią turite šaldytuve. Būtinai pridėkite keptų morkų ir svogūnų bei bulvių. Kita pagrindinė sriubos dalis – iš kiaušinių ir miltų pagaminta košė. Sriuba yra aromatinga, soti ir tiesiog labai skani. Tikiuosi receptas patiks ir šią sriubą gaminsite ne kartą!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kulšelės3 vnt
-
Vanduo1.5 litro
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Kvietiniai miltai150 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Bulvės3 vnt
-
Aliejus3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti pipiraipagal skonį
-
Lauro lapai3 vnt
-
Švieži krapai1 saujelė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į puodą supilkite vandenį ir įdėkite tris vištienos kulšeles. Padėkite puodą ant ugnies, užvirinkite vandenį, nugriebkite putas ir šiek tiek sumažinkite ugnį. Virkite sultinį 40-50 minučių.
-
Reklama
-
3. Kai sultinys bus paruoštas, bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Perkelkite bulves į sultinį ir virkite 15 minučių. Taip pat įberkite lauro lapų, druskos ir pipirų.
-
4. Tuo pačiu metu nulupkite morkas ir svogūnus, nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų, suberkite daržoves ir maišydami kepkite 4 minutes. Tada perkelkite daržoves į keptuvę su verdančiomis bulvėmis.
-
Reklama
-
5. Į gilų dubenį suberkite kvietinius miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir įmuškite kiaušinį.
-
6. Miltus ir kiaušinius įtrinkite švariomis rankomis.
-
Reklama
-
7. Dabar viską sudėkite į sietelį ir kelis kartus pakratykite, kad pasišalintų miltų perteklius.
-
8. Vištienos kulšeles išimkite iš sultinio, mėsą nuimkite nuo kaulo ir sudėkite atgal į sultinį.
-
Reklama
-
9. Dabar į sriubą palaipsniui supilkite paruoštą miltų ir kiaušinių mišinį. Sriubą užvirinkite ir sudėkite daugiau košės, kontroliuodami sriubos tirštumą.
-
10. Šviežius krapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite, suberkite į sriubą ir užvirinkite.
-
Reklama
-
11. Išjunkite ugnį ir palikite sriubą 10 minučių. Tada supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama