Spurgos su riaženka
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Išminkyti tešlą be mielių naudojant fermentuotą keptą pieną. Rezultatas – labai skanios spurgos su aukso rudos spalvos plutele išorėje ir minkštos bei purios viduje. Spurgas patiekite atvėsintas, pabarsčius cukraus pudra. Norėdami pagerinti skonį, minkydami tešlą galite įdėti vanilino. Paruoštos spurgos išlieka tokios pat skanios ir kitą dieną.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai500 gramų
-
Riaženka200 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus4 šaukštai
-
Cukraus pudrapagal skonį (pabarstymui)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus300 mililitų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.
-
Reklama
-
3. Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės.
-
4. Įpilkite riaženkos. Viską išmaišykite šluotele.
-
Reklama
-
5. Išsijokite visus miltus. Suberkite kepimo miltelius.
-
6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
-
Reklama
-
7. Tada įkaitinkite visą augalinį aliejų puode ant vidutinės ugnies. Iš visos tešlos masės atskirkite mažus gabalėlius, sveriančius apie 30 gramų. Kiekvieną mažą tešlos gabalėlį iškočiokite į rutuliukus ir dėkite į karštą aliejų. Kiekvieną spurgos rutulį apkepkite iš visų pusių, kol atsiras gardi auksinė plutelė. Tada sugriebkite paruoštas spurgas kiaurasamčiu ir sudėkite į lėkštę su popieriniais rankšluosčiais, taip atsikratydami augalinio aliejaus pertekliaus.
-
8. Paruoštas spurgas atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama