Spurgos su riaženka

Spurgos su riaženka

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Išminkyti tešlą be mielių naudojant fermentuotą keptą pieną. Rezultatas – labai skanios spurgos su aukso rudos spalvos plutele išorėje ir minkštos bei purios viduje. Spurgas patiekite atvėsintas, pabarsčius cukraus pudra. Norėdami pagerinti skonį, minkydami tešlą galite įdėti vanilino. Paruoštos spurgos išlieka tokios pat skanios ir kitą dieną.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    500 gramų
  • Riaženka
    200 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Cukraus pudra
    pagal skonį (pabarstymui)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    300 mililitų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.
    2. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės.
    3. Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės.
  • Įpilkite riaženkos. Viską išmaišykite šluotele.
    4. Įpilkite riaženkos. Viską išmaišykite šluotele.
  • Reklama
  • Išsijokite visus miltus. Suberkite kepimo miltelius.
    5. Išsijokite visus miltus. Suberkite kepimo miltelius.
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
    6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
  • Reklama
  • Tada įkaitinkite visą augalinį aliejų puode ant vidutinės ugnies. Iš visos tešlos masės atskirkite mažus gabalėlius, sveriančius apie 30 ...
    7. Tada įkaitinkite visą augalinį aliejų puode ant vidutinės ugnies. Iš visos tešlos masės atskirkite mažus gabalėlius, sveriančius apie 30 gramų. Kiekvieną mažą tešlos gabalėlį iškočiokite į rutuliukus ir dėkite į karštą aliejų. Kiekvieną spurgos rutulį apkepkite iš visų pusių, kol atsiras gardi auksinė plutelė. Tada sugriebkite paruoštas spurgas kiaurasamčiu ir sudėkite į lėkštę su popieriniais rankšluosčiais, taip atsikratydami augalinio aliejaus pertekliaus.
  • Paruoštas spurgas atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    8. Paruoštas spurgas atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai