Spurgos su obuolių įdaru
4 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Prisipažįstu, kad šį patiekalą gaminu ne itin dažnai. Visgi, nemėgstu ilgai suktis prie viryklės, bet turiu vieną receptą, kaip gaminti spurgas su obuolių įdaru. Aš kartais pasimėgauju jomis. Įdarytas spurgas mėgstu daug labiau nei įprastas. Į vidų galite įdėti ne tik obuolį, bet ir kriaušę, uogas ir bet kokius kitus vaisius ar net daržoves, mėsą ir pan. Aš jas gaminu su mieline tešla, taip gaunasi minkštos ir purios. Perspėju, kad reikia virti iš karto didelę porciją, nes jos dingsta nespėjus atvėsti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas1/2 stiklinės
-
Kefyras1/2 stiklinės
-
Šviežios mielės50 gramų
-
Granuliuotas cukrus150 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Saulėgrąžų aliejuspagal poreikį
-
Miltai300~400 gramų
-
Obuolyspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į dubenį supilkite pieną ir kefyrą, pakaitinkite iki kambario temperatūros, mišinyje ištirpinkite mieles, tada suberkite cukrų (100 gramų) ir įmuškite kiaušinį.
-
2. Mišinį gerai išmaišykite, supilkite 2 šaukštus saulėgrąžų aliejaus.
-
Reklama
-
3. Miltus iš anksto persijoju, dalimis supilu į dubenį su skystais ingredientais, užminkau tešlą ir palieku 60 min.
-
4. Obuolius nuplaukite ir nulupkite, išimkite sėklas, sutarkuokite stambia tarka, įberkite 50 gramų granuliuoto cukraus.
-
Reklama
-
5. Nuo tešlos atplėšiu gabalėlius, kiekvieną rankomis suminkau į nedidelį plokščią paplotėlį, į kurio vidurį dedu tarkuotą obuolį ir sandariai suspaudžiu įdarą.
-
6. Spurgas palieku 15 minučių, tada dedu keptuvę ant ugnies, įpilu saulėgrąžų aliejaus ir išdėlioju spurgas ant įkaitinto paviršiaus.
-
Reklama
-
7. Kepkite jas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama