Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Raudonojo vyno pyragas yra minkštas, drėgnas ir skanus. Šio skanėsto mėgėjams tikrai patiks didelis kiekis šokolado. Nešildykite šokolado masės virš 50 laipsnių, ji yra pakankamai paprasta, tik kad sviestas ir cukrus ištirptų. Šiam pyragui naudojau dviejų rūšių kakavą, todėl pyragas toks tamsus. Galima imti bet kokį vyną, tačiau poskonis priklausys nuo vyno rūšies, todėl rinkitės stipraus aromato neturintį vyną.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Raudonasis vynas120 mililitrų
-
Sviestas200 gramų
-
Cukrus160 gramų
-
Kakavos milteliai70 gramų
-
Kvietiniai miltai150 gramų
-
Kiaušinis4 vnt
-
Kepimo milteliai13 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, reikalingus šokoladinio raudonojo vyno pyragui gaminti.
-
2. Supilkite vyną į puodą, įpilkite cukraus.
-
Reklama
-
3. Supilkite kakavą.
-
4. Įpilkite minkšto sviesto. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite iki vientisos masės. Nešildykite masės virš 50 laipsnių. Išimkite, atvėsinkite ir supilkite į indą 2/3 puodelio.
-
Reklama
-
5. Persijokite miltus ir suberkite miltus į didžiąją dalį šokolado masės ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
6. Į tešlą įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Į tešlą supilkite kepimo miltelius ir išmaišykite.
-
8. Sutepkite 23 centimetrų kepimo formą augaliniu aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltais. Supilkite tešlą į formą ir šiek tiek pabeldykite į stalą.
-
Reklama
-
9. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite indą iš orkaitės ir palikite 15 minučių. Tada prabadykite visą pyrago paviršių.
-
10. Supilkite atidėtą šokoladą ant pyrago viršaus ir palikite mirkti bent vieną valandą.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama