Šokoladinis pyragas su glaistu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šokolado ir tiesiog saldumynų mėgėjai, nepraleiskite šio šaunaus ir visiškai nesudėtingo recepto! Nuostabi naminio kepimo versija, skani ir patraukli, norėčiau pasiūlyti įsidėmėti. Viskas apie pyragą yra labai paprasta ir aišku. Ir tada yra du variantai: galite iškepti vieną pyragą ir perpjauti jį per pusę, arba galite padalinti tešlą ir padaryti du atskirus pyragus. Be glajaus ir cukraus pudros, šiam pyragui papuošti puikiai tiks šviežios uogos ar vaisiai.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai140 gramų
-
Kakava65 gramai
-
Sviestas85 gramai
-
Druska ir kepimo milteliaižiupsnelis
-
Cukrus1 stiklinė (galite naudoti baltą ir rudą per pusę)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kefyras150 mililitrų
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo40 mililitrų (glazūra)
-
Kakava20 gramų (glazūra)
-
Sviestas110 gramų (glazūra)
-
Šokoladas150 gramų (glazūra)
-
Cukraus pudra1 šaukštas (glazūra)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Abiejų rūšių cukrų sumaišykite su minkštu sviestu ir išplakite.
-
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės ekstrakto.
-
4. Atskirai sumaišykite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir suberkite sausus ingredientus.
-
Reklama
-
5. Supilkite kefyrą ir viską išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė ir be gumuliukų.
-
6. Tešlą padalinkite per pusę, kiekvieną dalį supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Pyragą dėkite kepti 180 laipsnių kampu 20-25 minutes.
-
Reklama
-
7. Norėdami paruošti glajų, kakavą užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite.
-
8. Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purumo. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
-
Reklama
-
9. Sumaišykite visus ingredientus ir išplakite.
-
10. Ant pyrago uždėkite šiek tiek glajaus ir paskleiskite lygiu sluoksniu.
-
Reklama
-
11. Ant viršaus atsargiai uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir visas pyrago puses aptepkite glaistu.
-
12. Jei norite, šokoladinį pyrago glaistą pabarstykite trupučiu cukraus pudros. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama