Šokoladinis bananų pyragas be kepimo
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Šeimos susibūrimams siūlau paruošti skanų ir švelnų pyragą iš šokoladinių sausainių ir kremo. O įdėjus bananą jis įgaus subtilų aromatą ir papildys skonį. Žinoma, stebuklo neįvyks ir pyragas ant stalo nebebus per 15 minučių. Tačiau paruošti tikrai užtruks apie 15-20 minučių. Juk nieko kepti nereikia, užtenka užvirti grietinėlę ir surinkti pyragą. Jei norite, į kremą įberkite šiek tiek kakavos, bet su baltu pyragas atrodo įspūdingiau. Galite papuošti kaip norite arba palikti tokį, koks yra.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šokoladiniai sausainiai350 gramų
-
Bananas2 vnt
-
Pienas500 mililitrų
-
Cukrus100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Miltai60 gramų (kremui)
-
Sviestas100 gramų (kremui)
-
Pienas30 mililitrų (glazūra)
-
Cukrus4 šaukštai (glazūra)
-
Sviestas50 gramų (glazūra)
-
Tamsios kakavos milteliai2 šaukštai (glazūra)
-
Vanilinis cukrus10 gramų (grietinėlė)
-
Druska1 žiupsnelis (grietinėlė)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į storadugnį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų ir užvirinkite, cukrus ištirps. Nuimkite puodą nuo ugnies.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius išplakite į purią, šviesią masę.
-
4. Greitai maišydami kiaušinių mišinį, palaipsniui supilkite karštą pieną. Masė turi būti vienalytė.
-
Reklama
-
5. Supilkite kiaušinių mišinį atgal į puodą ir padėkite ant silpnos ugnies. Virkite nuolat maišydami, kol sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies, ant kremo paviršiaus uždėkite plėvelę ir leiskite visiškai atvėsti.
-
6. Minkštą sviestą išplakite iki baltumo ir purumo. Tęsdami plakimą, dalimis supilkite grietinėlę, kiekvieną kartą gerai plakdami.
-
Reklama
-
7. Dalį šokoladinių sausainių sudėkite į formą ir aptepkite kremu.
-
8. Bananus nulupkite, supjaustykite apskritimais ir vienu sluoksniu dėkite ant kremo. Tęskite torto sluoksniavimą. Viršutinis sluoksnis turi būti pagamintas iš sausainių, padengtų kremu.
-
Reklama
-
9. Glajui puode sumaišyti kakavą ir cukrų, supilti pieną ir išmaišyti. Puodą uždėkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės, apie 7 minutes.
-
10. Nukelkite puodą nuo ugnies, sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
11. Užpildykite pyragą glaistu. Jei norite, naudokite medinį iešmelį, kad padarytumėte raštus. Tortą padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad apsemtų, tada patiekite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama