Slyvų džemas

Slyvų džemas

3 (2 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Jums bus malonu išgerti puodelį arbatos ir mėgautis naminiais pyragais su slyvų džemu! Tai klasikinis receptas, skirtas gaminti slyvų džemą žiemai. Rinkitės prinokusias slyvas arba pernokusias. Aš ruošiu nedėdama pektino ar gelfix, gaunasi nuostabi tiršta uogienė. Virkite su malonumu!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Slyvas nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais, išimkite kauliukus. Sudėkite slyvas į storadugnį puodą.
    1. Slyvas nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais, išimkite kauliukus. Sudėkite slyvas į storadugnį puodą.
  • Pabarstykite juos cukrumi ir sutrinkite trintuvu iki nedidelių gabalėlių.
    2. Pabarstykite juos cukrumi ir sutrinkite trintuvu iki nedidelių gabalėlių.
  • Reklama
  • Užvirinkite ant vidutinės ugnies, nugriebkite putas. Sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite, kol sutirštės, 40 minučių, retkarčiais pa...
    3. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, nugriebkite putas. Sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite, kol sutirštės, 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  • Patikrinkite džemo tirštumą.
    4. Patikrinkite džemo tirštumą.
  • Reklama
  • Paruoštą džemą supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais. Laikyti vėsioje vietoje.
    5. Paruoštą džemą supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais. Laikyti vėsioje vietoje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai