Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir baziliku
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir baziliku - nepaprastai skanus ir gana lengvai paruošiamas pyragas, tai mano kulinarinė improvizacija itališkos virtuvės tema. Tai gavosi puikiai! Pomidorai yra mano mėgstamiausia daržovė. Vasarą, kai būna sotūs švieži ir tikrai skanūs pomidorai, iš šios daržovės stengiuosi pagaminti kuo daugiau patiekalų. Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir baziliku – vienas iš tokių patiekalų. Jei pomidorai tikrai prinokę ir skanūs, galite būti tikri, kad pyragas bus nuostabiai skanus.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla (lakštas)1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Grietinėlės sūris150 gramų
-
Pienas2 šaukštai
-
Pomidorai3 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Alyvuogių aliejuspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sluoksniuotos tešlos lakštą atitirpinkite ir iškočiokite iki norimo storio. Iš standartinio tešlos lakšto gavau maždaug 30 x 20 cm dydžio stačiakampį.
-
2. Nupjaukite tešlos kraštus – iš jų padarysime šonus. Maždaug 1,5 cm pločio.
-
Reklama
-
3. Taigi - gauname keturkampę tešlą ir 4 supjaustytas juosteles.
-
4. Dubenyje išplakti kiaušinį.
-
Reklama
-
5. Tešlos lakštą aptepkite plaktu kiaušiniu.
-
6. Nupjautų tešlos gabalėlių šonus formuojame, perteklių nupjauname. Šonus taip pat patepkite kiaušiniu.
-
Reklama
-
7. Kadangi tešla yra puri, ją reikia subadyti šakute beveik per visą plotą. Tai daroma tam, kad kepant tešla nesipūstų.
-
8. Tešlą pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 13-15 minučių, kol apskrus.
-
Reklama
-
9. Išimkite iškepusia tešlą iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
-
10. Kol tešla vėsta dirbsime su įdaru. Mažu maišytuvo greičiu lengvai išplakite kreminį sūrį.
-
Reklama
-
11. Įpilkite pesto ir plakite toliau.
-
12. Įpilkite pieno ir gerai išplakite iki vientisos masės.
-
13. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
14. Kreminę masę paskirstome ant tešlos.
-
15. Išdėliokite pomidorus.
-
16. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
-
17. Druska, pipirai, suberiame kitus norimus prieskonius, tada pašauname į orkaitę ir kepame dar 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje (kol iškeps).
-
18. Kol pyragas kepa, smulkiai supjaustykite šviežią baziliką.
-
19. Iškepusį pyragą apibarstykite šviežiu baziliku, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama