Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir baziliku

Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir baziliku

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir baziliku - nepaprastai skanus ir gana lengvai paruošiamas pyragas, tai mano kulinarinė improvizacija itališkos virtuvės tema. Tai gavosi puikiai! Pomidorai yra mano mėgstamiausia daržovė. Vasarą, kai būna sotūs švieži ir tikrai skanūs pomidorai, iš šios daržovės stengiuosi pagaminti kuo daugiau patiekalų. Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir baziliku – vienas iš tokių patiekalų. Jei pomidorai tikrai prinokę ir skanūs, galite būti tikri, kad pyragas bus nuostabiai skanus.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla (lakštas)
    1 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Grietinėlės sūris
    150 gramų
  • Pienas
    2 šaukštai
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sluoksniuotos tešlos lakštą atitirpinkite ir iškočiokite iki norimo storio. Iš standartinio tešlos lakšto gavau maždaug 30 x 20 cm dydžio...
    1. Sluoksniuotos tešlos lakštą atitirpinkite ir iškočiokite iki norimo storio. Iš standartinio tešlos lakšto gavau maždaug 30 x 20 cm dydžio stačiakampį.
  • Nupjaukite tešlos kraštus – iš jų padarysime šonus. Maždaug 1,5 cm pločio.
    2. Nupjaukite tešlos kraštus – iš jų padarysime šonus. Maždaug 1,5 cm pločio.
  • Reklama
  • Taigi - gauname keturkampę tešlą ir 4 supjaustytas juosteles.
    3. Taigi - gauname keturkampę tešlą ir 4 supjaustytas juosteles.
  • Dubenyje išplakti kiaušinį.
    4. Dubenyje išplakti kiaušinį.
  • Reklama
  • Tešlos lakštą aptepkite plaktu kiaušiniu.
    5. Tešlos lakštą aptepkite plaktu kiaušiniu.
  • Nupjautų tešlos gabalėlių šonus formuojame, perteklių nupjauname. Šonus taip pat patepkite kiaušiniu.
    6. Nupjautų tešlos gabalėlių šonus formuojame, perteklių nupjauname. Šonus taip pat patepkite kiaušiniu.
  • Reklama
  • Kadangi tešla yra puri, ją reikia subadyti šakute beveik per visą plotą. Tai daroma tam, kad kepant tešla nesipūstų.
    7. Kadangi tešla yra puri, ją reikia subadyti šakute beveik per visą plotą. Tai daroma tam, kad kepant tešla nesipūstų.
  • Tešlą pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 13-15 minučių, kol apskrus.
    8. Tešlą pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 13-15 minučių, kol apskrus.
  • Reklama
  • Išimkite iškepusia tešlą iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
    9. Išimkite iškepusia tešlą iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
  • Kol tešla vėsta dirbsime su įdaru. Mažu maišytuvo greičiu lengvai išplakite kreminį sūrį.
    10. Kol tešla vėsta dirbsime su įdaru. Mažu maišytuvo greičiu lengvai išplakite kreminį sūrį.
  • Reklama
  • Įpilkite pesto ir plakite toliau.
    11. Įpilkite pesto ir plakite toliau.
  • Įpilkite pieno ir gerai išplakite iki vientisos masės.
    12. Įpilkite pieno ir gerai išplakite iki vientisos masės.
  • Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
    13. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Kreminę masę paskirstome ant tešlos.
    14. Kreminę masę paskirstome ant tešlos.
  • Išdėliokite pomidorus.
    15. Išdėliokite pomidorus.
  • Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
    16. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • Druska, pipirai, suberiame kitus norimus prieskonius, tada pašauname į orkaitę ir kepame dar 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje (ko...
    17. Druska, pipirai, suberiame kitus norimus prieskonius, tada pašauname į orkaitę ir kepame dar 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje (kol iškeps).
  • Kol pyragas kepa, smulkiai supjaustykite šviežią baziliką.
    18. Kol pyragas kepa, smulkiai supjaustykite šviežią baziliką.
  • Iškepusį pyragą apibarstykite šviežiu baziliku, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!
    19. Iškepusį pyragą apibarstykite šviežiu baziliku, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai