Skumbrės marinavimas butelyje
3.4 (7 įvertinimai)
1 Porcija
30 min.
Apie receptą
Jei rūkyta skumbrė traukia savo apetitiška išvaizda, bet dėl kokių nors priežasčių negalite išsirūkyti, marinuokite žuvį butelyje pagal mano receptą. Skumbrė butelyje gaunama nerūkant, bet labai skani. Tokia skumbrė atrodo kaip rūkyta, bet iš tikrųjų tai yra sūdyta skumbrė aštriame marinate. Pasirinkite šviežią, riebią žuvį, nepažeidžiant odos. Dėl arbatos ir svogūnų lukštų gaunama tokia graži kaip rūkytos spalva. Rekomenduoju išbandyti.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skumbrė1 vnt
-
Vanduo1 litras
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska3 šaukštai
-
Juodoji arbata2 šaukštai
-
Svogūnų lukštai1 sauja
-
Lauro lapas1 vnt
-
Juodieji pipirai5 gabaliukai (žirniai)
-
Kvapieji pipirai3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Mums reikia švaraus plastikinio butelio, kurio tūris yra 1,5-2 litrai.
-
2. Į puodą supilkite vandenį, įpilkite druskos, cukraus ir juodosios arbatos.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite svogūnų lukštus ir sudėkite į puodą su arbata. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite.
-
4. Troškinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Nukelkite nuo ugnies, suberkite lauro lapą, pipirus, išmaišykite. Uždenkite ir palikite visiškai atvėsti.
-
6. Išvalykite skumbrę, nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu.
-
Reklama
-
7. Nupjaukite plastikinio butelio viršų ir įdėjute skumbrę.
-
8. Atvėsusį marinatą nukoškite ir užpilkite skumbrę, kad ji būtų visiškai apsemta. Viršų uždenkite plastikine plėvele ir užriškite. Laikykite šaldytuve 2-3 dienas, priklausomai nuo pageidaujamo sūdymo.
-
Reklama
-
9. Išimkite skumbrę iš sūrymo, nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir patepkite aliejumi dėl blizgesio. Tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama