Skumbrė kepta folijoje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Skumbrė – labai skani žuvis, kurią galima kepti orkaitėje šventiniam stalui ar tiesiog pietums. Folijoje žuvis kepama savo riebaluose ir ir yra labai skani. Manoma, kad termiškai apdorojant šios riebios žuvies mėsa išsausėja. Iš dalies tai tiesa, todėl geriau visada kepti rankovėje arba folijoje, įdėjus sviesto. Šį kartą nusprendžiau kepti įdarytą įprastais keptais svogūnais. Kepta folijoje skumbrė priminė žuvį su grybais, toks aromatas atsiranda dėl garstyčių ir keptų svogūnų derinio. Jei norite paragauti gražios ir skanios žuvies, pažiūrėkite, kaip iškepti skumbrę folijoje. Galite įdaryti daržovėmis (bet kokiomis pagal savo skonį). Kad gautųsi auksinė plutelė, 10 minučių prieš kepimo pabaigą nuimkite foliją ir leiskite žuviai pastovėti orkaitėje dar 10 minučių.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skumbrė3 vnt
-
Garstyčios100 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, pirmiausia reikia iš žuvies padaryti „valtelę“. Norėdami tai padaryti, turite atsargiai išimti stuburą ir kaulus, išdarinėti, o tada padaryti pjūvį, savotišką kišenę įdarui.
-
2. Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Truputį atvėsinkime.
-
Reklama
-
3. Tada sudedame į žuvį ir tolygiai paskirstome.
-
4. Tada paspaudžiame ir uždarome karkasą. Ir patepkite paviršių garstyčiomis.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus sudėkite sviestą, supjaustykite plonais griežinėliais.
-
6. Žuvį sandariai suvyniokite į foliją ir kepkite 40 min.
-
Reklama
-
7. Kai žuvis bus paruošta, leiskite jai šiek tiek atvėsti folijoje ir patiekite prie stalo kartu su žolelėmis ar šviežiomis daržovėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama