Skumbrė kepta folijoje

Skumbrė kepta folijoje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Skumbrė – labai skani žuvis, kurią galima kepti orkaitėje šventiniam stalui ar tiesiog pietums. Folijoje žuvis kepama savo riebaluose ir ir yra labai skani. Manoma, kad termiškai apdorojant šios riebios žuvies mėsa išsausėja. Iš dalies tai tiesa, todėl geriau visada kepti rankovėje arba folijoje, įdėjus sviesto. Šį kartą nusprendžiau kepti įdarytą įprastais keptais svogūnais. Kepta folijoje skumbrė priminė žuvį su grybais, toks aromatas atsiranda dėl garstyčių ir keptų svogūnų derinio. Jei norite paragauti gražios ir skanios žuvies, pažiūrėkite, kaip iškepti skumbrę folijoje. Galite įdaryti daržovėmis (bet kokiomis pagal savo skonį). Kad gautųsi auksinė plutelė, 10 minučių prieš kepimo pabaigą nuimkite foliją ir leiskite žuviai pastovėti orkaitėje dar 10 minučių.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrė
    3 vnt
  • Garstyčios
    100 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, pirmiausia reikia iš žuvies padaryti „valtelę“. Norėdami tai padaryti, turite atsargiai išimti stuburą ir kaulus, išdarinėti, o ta...
    1. Taigi, pirmiausia reikia iš žuvies padaryti „valtelę“. Norėdami tai padaryti, turite atsargiai išimti stuburą ir kaulus, išdarinėti, o tada padaryti pjūvį, savotišką kišenę įdarui.
  • Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Truputį atvėsinkime.
    2. Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Truputį atvėsinkime.
  • Reklama
  • Tada sudedame į žuvį ir tolygiai paskirstome.
    3. Tada sudedame į žuvį ir tolygiai paskirstome.
  • Tada paspaudžiame ir uždarome karkasą. Ir patepkite paviršių garstyčiomis.
    4. Tada paspaudžiame ir uždarome karkasą. Ir patepkite paviršių garstyčiomis.
  • Reklama
  • Ant viršaus sudėkite sviestą, supjaustykite plonais griežinėliais.
    5. Ant viršaus sudėkite sviestą, supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Žuvį sandariai suvyniokite į foliją ir kepkite 40 min.
    6. Žuvį sandariai suvyniokite į foliją ir kepkite 40 min.
  • Reklama
  • Kai žuvis bus paruošta, leiskite jai šiek tiek atvėsti folijoje ir patiekite prie stalo kartu su žolelėmis ar šviežiomis daržovėmis.
    7. Kai žuvis bus paruošta, leiskite jai šiek tiek atvėsti folijoje ir patiekite prie stalo kartu su žolelėmis ar šviežiomis daržovėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai