Skumbrė karštame marinate

Skumbrė karštame marinate

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Jeigu nepasitikite parduotuvėje pirktos marinuotos žuvies kokybe, pasigaminkite skumbrę karštame marinate patys. Ji gaunasi nepaprastai minkšta, pikantiška ir labai skani. Rekomenduoju šį receptą! Tokia skumbrė paruošta vartoti jau po 4-5 valandų nuo paruošimo, tačiau, kad ji gerai įsigertų, palikite marinate per naktį. Jei mėgstate mažai sūdytą žuvį, šiek tiek sumažinkite druskos kiekį ir į marinatą įberkite cukraus.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrė
    1 vnt
  • Vanduo
    1 litras
  • Druska
    2 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Actas
    2 šaukštai
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Pipirų mišinys
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Žuvį nuplaukite, nulupkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    1. Paruoškite ingredientus. Žuvį nuplaukite, nulupkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į indo dugną, kuriame marinuosite žuvį.
    2. Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į indo dugną, kuriame marinuosite žuvį.
  • Reklama
  • Skumbrę supjaustykite porcijomis, pašalindami galvą ir uodegą.
    3. Skumbrę supjaustykite porcijomis, pašalindami galvą ir uodegą.
  • Marinui paruošti į vandenį įberkite druskos, pipirų, įpilkite aliejaus ir įdėkite lauro lapą. Užvirinkite.
    4. Marinui paruošti į vandenį įberkite druskos, pipirų, įpilkite aliejaus ir įdėkite lauro lapą. Užvirinkite.
  • Reklama
  • Įpilkite actą ir po minutės nukelkite nuo ugnies.
    5. Įpilkite actą ir po minutės nukelkite nuo ugnies.
  • Užpilkite skumbrę karštu marinatu. Atvėsusią uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą.
    6. Užpilkite skumbrę karštu marinatu. Atvėsusią uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Paruoštą žuvį rekomenduoju ragauti po 4-5 val.
    7. Paruoštą žuvį rekomenduoju ragauti po 4-5 val.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai