Skani sūrio sriuba

Skani sūrio sriuba

5 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Labai mėgstu visų rūšių sūrį, todėl dažnai jo gausiai dedu į įvairius patiekalus. Nenuostabu, kad mano mėgstamiausia sriuba – tai sūrio sriuba. Papasakosiu, kaip paruošti skanią sūrio sriubą. Jai naudoju 2 rūšių sūrį: kietą ir kreminį (lydytą). Ją galima gaminti daržovių arba mėsos sultinyje, taip pat ir vandenyje. Sūrio sriubos ypatybė ta, kad ją reikia suvalgyti per dieną, o geriausia – iškart po paruošimo, nepaliekant vėlesniam laikui. Patiekite sriubą su naminiais arba pirktiniais skrebučiais, taip pat galite papuošti tarkuotu kietu sūriu.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos sultinys
    2 litrai
  • Kietasis sūris
    200 gramų
  • Kreminis arba lydytas sūris
    150~200 gramų
  • Svogūnas
    1 vienetas
  • Bulvės
    2~3 vienetai
  • Morkos
    1~2 vienetai
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas tarka.
    1. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas tarka.
  • Nedidelį svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
    2. Nedidelį svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Bulves nulupkite ir nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į 2 dalis.
    3. Bulves nulupkite ir nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į 2 dalis.
  • Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
    4. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Puode pašildykite sultinį (arba išvirkite jį prieš pat gaminimą), į verdantį vandenį sudėkite bulves ir po užvirimo virkite jas 20–30 min...
    5. Puode pašildykite sultinį (arba išvirkite jį prieš pat gaminimą), į verdantį vandenį sudėkite bulves ir po užvirimo virkite jas 20–30 minučių.
  • Į trintuvo (blenderio) indą sudėkite susmulkintas morkas ir virtas bulves. Įpilkite kelis šaukštus sultinio. Viską sutrinkite iki tyrės.
    6. Į trintuvo (blenderio) indą sudėkite susmulkintas morkas ir virtas bulves. Įpilkite kelis šaukštus sultinio. Viską sutrinkite iki tyrės.
  • Reklama
  • Paruoštą tyrę supilkite atgal į verdantį ant ugnies sultinį.
    7. Paruoštą tyrę supilkite atgal į verdantį ant ugnies sultinį.
  • Po tyrės sudėkite tarkuotą sūrį ir palaukite kelias minutes, kol jis ištirps.
    8. Po tyrės sudėkite tarkuotą sūrį ir palaukite kelias minutes, kol jis ištirps.
  • Reklama
  • Įdėkite lydyto arba kreminio sūrio, virkite dar 10–12 minučių, pagal skonį pasūdykite ir nukelkite sriubą nuo ugnies.
    9. Įdėkite lydyto arba kreminio sūrio, virkite dar 10–12 minučių, pagal skonį pasūdykite ir nukelkite sriubą nuo ugnies.
  • Anksčiau supjaustytą svogūną apkepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi.
    10. Anksčiau supjaustytą svogūną apkepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi.
  • Reklama
  • Supilkite sriubą į lėkštes, į kiekvieną įdėkite kepto svogūno ir skrebučių, išmaišykite ir pabarstykite pipirais. Patiekite iš karto.
    11. Supilkite sriubą į lėkštes, į kiekvieną įdėkite kepto svogūno ir skrebučių, išmaišykite ir pabarstykite pipirais. Patiekite iš karto.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai