Silkės, lydyto sūrio ir morkų užtepėlė
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Puikus variantas šaltam užkandžiui, kurį galima patiekti tiesiog su duona, užtepti ant bandelių ar įdaryti mažas tartaletes. Užtepėlė paruošta paprastai ir iš minimalaus produktų rinkinio. Jei jums patinka, kad užtepėlėje yra gabalėlių, viską malkite mėsmale. Jei norite tankesnės masės, sviestą keiskite virtais kiaušiniais. Atidžiai patikrinkite, ar silkės filė nėra mažų kaulų ir būtinai nuimkite odelę, kad ji neatsirastų užtepėlėje.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūdyta silkė1 vnt (filė)
-
Morkos1 vnt
-
Lydytas sūris100 gramų
-
Sviestas50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Morkas kruopščiai nuplaukite, virkite, kol suminkštės, apie 25-30 minučių ir atvėsinkite. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis suminkštėtų.
-
2. Silkės filė be odos supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į blenderio dubenį.
-
Reklama
-
3. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į blenderio dubenį su žuvimi.
-
4. Įdėkite sviesto.
-
Reklama
-
5. Sudėkite lydytą sūrį.
-
6. Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Paragaukite ir, jei norite, pagardinkite druska. Silkės užtepėlę perpilkite į stiklainį, uždarykite ir laikykite šaldytuve.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama