Silkė po rubino kailiu

Silkė po rubino kailiu

5 (1 įvertinimai)

7 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau pažiūrėti, kaip paruošti silkę po „rubino“ kailiu - gražias salotas šventiniam stalui, kurios taps tikra puošmena ir džiugins jūsų artimuosius įspūdingu pateikimu. Šiame recepte parodysiu, kaip originaliai pateikti klasikines silkė pataluose salotas, naudojant želė ir nuimamą torto formą. Norint sustiprinti skonį ir svogūno traškumą, patariu jį marinuoti šiek tiek pasaldintame vandenyje su actu (vietoje jo galima naudoti citrinos sultis). Kad paruoštumėte spalvotą želė, būtina naudoti burokų sultis - jos suteiks ne tik sodrią spalvą, bet ir pagerins želė skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Silkė
    250 gramų
  • Svogūnas
    50 gramų
  • Bulvės
    250 gramų
  • Burokai
    250 gramų
  • Morkos
    250 gramų
  • Majonezas
    200 gramų
  • Virtų burokų tarkiai
    50~100 gramų
  • Vanduo 90 °C burokams
    350 gramų
  • Želatina
    20~25 g
  • Vanduo želatinai mirkyti
    150 gramų
  • Vanduo
    150 gramų
  • Cukrus
    20 gramų
  • Actas 9 % arba citrinos sultys
    15 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Kiaušiniai
    5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu, išmaišykite ir palikite brinkti. Sutarkuotus burokus užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite išbrink...
    1. Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu, išmaišykite ir palikite brinkti. Sutarkuotus burokus užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol želatina visiškai ištirps.
  • Nukoškite mišinį, pagardinkite druska pagal skonį ir supilkite į indą taip, kad želė sluoksnis neviršytų pusės centimetro. Padėkite į šal...
    2. Nukoškite mišinį, pagardinkite druska pagal skonį ir supilkite į indą taip, kad želė sluoksnis neviršytų pusės centimetro. Padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, įdėkite cukraus, obuolių acto, šilto virinto vandens ir palikite 15-20 minučių.
  • Reklama
  • Sūdytos silkės filė supjaustykite kubeliais. Sutarkuotas stambia tarka morkas, bulves, burokus ir kiaušinius sumaišykite su majonezu, pag...
    3. Sūdytos silkės filė supjaustykite kubeliais. Sutarkuotas stambia tarka morkas, bulves, burokus ir kiaušinius sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Ant indo uždėkite nuimamą 21 cm skersmens formos žiedą viršutiniu kraštu žemyn.
  • Į formą dėkite supjaustytą silkę, ant jos - gerai nuspaustą marinuotą svogūną, bulves, morkas, kiaušinius ir burokus. Uždenkite formą plė...
    4. Į formą dėkite supjaustytą silkę, ant jos - gerai nuspaustą marinuotą svogūną, bulves, morkas, kiaušinius ir burokus. Uždenkite formą plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Sustingusią želė supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Atsargiai nuimkite formą nuo salotų, šiek tiek pasukdami. Patepkite salotas plonu majonezo sluoksniu ir papuoškite želė kubeliais. Skanaus!
    5. Atsargiai nuimkite formą nuo salotų, šiek tiek pasukdami. Patepkite salotas plonu majonezo sluoksniu ir papuoškite želė kubeliais. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai