Silkė po rubino kailiu
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau pažiūrėti, kaip paruošti silkę po „rubino“ kailiu - gražias salotas šventiniam stalui, kurios taps tikra puošmena ir džiugins jūsų artimuosius įspūdingu pateikimu. Šiame recepte parodysiu, kaip originaliai pateikti klasikines silkė pataluose salotas, naudojant želė ir nuimamą torto formą. Norint sustiprinti skonį ir svogūno traškumą, patariu jį marinuoti šiek tiek pasaldintame vandenyje su actu (vietoje jo galima naudoti citrinos sultis). Kad paruoštumėte spalvotą želė, būtina naudoti burokų sultis - jos suteiks ne tik sodrią spalvą, bet ir pagerins želė skonį.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Silkė250 gramų
-
Svogūnas50 gramų
-
Bulvės250 gramų
-
Burokai250 gramų
-
Morkos250 gramų
-
Majonezas200 gramų
-
Virtų burokų tarkiai50~100 gramų
-
Vanduo 90 °C burokams350 gramų
-
Želatina20~25 g
-
Vanduo želatinai mirkyti150 gramų
-
Vanduo150 gramų
-
Cukrus20 gramų
-
Actas 9 % arba citrinos sultys15 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Kiaušiniai5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu, išmaišykite ir palikite brinkti. Sutarkuotus burokus užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol želatina visiškai ištirps. -
2. Nukoškite mišinį, pagardinkite druska pagal skonį ir supilkite į indą taip, kad želė sluoksnis neviršytų pusės centimetro. Padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, įdėkite cukraus, obuolių acto, šilto virinto vandens ir palikite 15-20 minučių. -
Reklama
-
3. Sūdytos silkės filė supjaustykite kubeliais. Sutarkuotas stambia tarka morkas, bulves, burokus ir kiaušinius sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Ant indo uždėkite nuimamą 21 cm skersmens formos žiedą viršutiniu kraštu žemyn. -
4. Į formą dėkite supjaustytą silkę, ant jos - gerai nuspaustą marinuotą svogūną, bulves, morkas, kiaušinius ir burokus. Uždenkite formą plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Sustingusią želė supjaustykite mažais kubeliais. -
Reklama
-
5. Atsargiai nuimkite formą nuo salotų, šiek tiek pasukdami. Patepkite salotas plonu majonezo sluoksniu ir papuoškite želė kubeliais. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















