Sausainiai su riešutais ir datulėmis
5 (1 įvertinimai)
5-6 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Paruošime sausainius su graikinių riešutų gabalėliais ir datulėmis. Datulės kepiniams suteikia saldaus skonio, todėl cukraus dedame minimaliai. Šie sausainiai puikiai tiks naminiams arbatos vakarėliams. Dėl datulių sausainiai yra trapūs ir saldūs. Riešutus patartina vartoti žalius arba šiek tiek džiovintus. Riešutų ir datulių kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Kepdami pažiūrėkite į sausainių spalvą, kai plutelė pasidarė auksinė, sausainiai paruošti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus2~3 šaukštai
-
Saulėgrąžų aliejus40 mililitrų
-
Viso grūdo miltai1 puodelis
-
Kvietiniai miltai0,5 stiklinės
-
Soda1 žiupsnelis
-
Actas1 arbatinis šaukštelis
-
Datulės7~8 Vnt
-
Graikiniai riešutai7~8 vnt
-
Cukraus pudra1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinį išplak su cukrumi.
-
2. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir toliau plakite.
-
Reklama
-
3. Pilkite 2 rūšių miltus, pilno grūdo ir baltųjų kviečių.
-
4. Sodą užgesinkite actu ir supilkite į dubenį. Minkykite tešlą.
-
Reklama
-
5. Datules be kauliukų supjaustykite gabalėliais, sutrinkite riešutus. Datules ir riešutus suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
-
6. Tešlą su supjaustykite kubeliais, kaip nuotraukoje.
-
Reklama
-
7. Sausainius perkelkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 minučių.
-
8. Gatavus sausainius apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama