Šašlykas su bazilikais

Šašlykas su bazilikais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
10 val.

Apie receptą

Mėsos marinato variantų niekada nebus per daug. Ar sutinkate? Skubu pasidalinti dar vienu, paprastu ir labai skaniu receptu. Parodysiu kaip marinuoti šašlykus su baziliku. Į šį marinatą, be žolelių, dar įmaišysiu šiek tiek vandeniu praskiesto acto. Jei jums nepatinka acto skonis, tiesiog nenaudokite jo arba pakeiskite, pavyzdžiui, mineraliniu vandeniu. Šviežią baziliką nesunkiai galima pakeisti žiupsneliu džiovinto baziliko. Kad šašlyko aromatas ir skonis būtų intensyvesnis, vienu metu galite įdėti šviežio ir džiovinto baziliko.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1.5 kilogramo
  • Bazilikas
    1/2 sauja
  • Druska
    pagal skonį
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Actas
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Baziliką nuplaukite ir nusausinkite. Į indą, kuriame marinuosite mėsą, dėkite kelias šakeles.
    2. Baziliką nuplaukite ir nusausinkite. Į indą, kuriame marinuosite mėsą, dėkite kelias šakeles.
  • Reklama
  • Mėsą supjaustykite gabalėliais ir dėkite ant viršaus.
    3. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir dėkite ant viršaus.
  • Toliau sudėkite susmulkintą svogūną. Jei svogūną kepsite kartu su mėsa, supjaustykite jį žiedais.
    4. Toliau sudėkite susmulkintą svogūną. Jei svogūną kepsite kartu su mėsa, supjaustykite jį žiedais.
  • Reklama
  • Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
    5. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Supilkite actą ir įpilkite vandens. Aš skiedžiu maždaug nuo 1 iki 5.
    6. Supilkite actą ir įpilkite vandens. Aš skiedžiu maždaug nuo 1 iki 5.
  • Reklama
  • Viską gerai išmaišyti, ant viršaus suberti likusį baziliką ir indą padėti į šaldytuvą. Geriausia mėsą palikti marinuotis per naktį.
    7. Viską gerai išmaišyti, ant viršaus suberti likusį baziliką ir indą padėti į šaldytuvą. Geriausia mėsą palikti marinuotis per naktį.
  • Šašlykinė paruošta, vadinasi, galite pradėti kepti mėsą.
    8. Šašlykinė paruošta, vadinasi, galite pradėti kepti mėsą.
  • Reklama
  • Mėsą suverkite ant iešmelių ir padėkite ant žarijų.
    9. Mėsą suverkite ant iešmelių ir padėkite ant žarijų.
  • Kepkite, kol visiškai iškeps.
    10. Kepkite, kol visiškai iškeps.
  • Reklama
  • Šašlykas paruoštas. Gero apetito!
    11. Šašlykas paruoštas. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai