Šašlykas su bazilikais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
10 val.
Apie receptą
Mėsos marinato variantų niekada nebus per daug. Ar sutinkate? Skubu pasidalinti dar vienu, paprastu ir labai skaniu receptu. Parodysiu kaip marinuoti šašlykus su baziliku. Į šį marinatą, be žolelių, dar įmaišysiu šiek tiek vandeniu praskiesto acto. Jei jums nepatinka acto skonis, tiesiog nenaudokite jo arba pakeiskite, pavyzdžiui, mineraliniu vandeniu. Šviežią baziliką nesunkiai galima pakeisti žiupsneliu džiovinto baziliko. Kad šašlyko aromatas ir skonis būtų intensyvesnis, vienu metu galite įdėti šviežio ir džiovinto baziliko.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1.5 kilogramo
-
Bazilikas1/2 sauja
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Pipiraipagal skonį
-
Actas3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Baziliką nuplaukite ir nusausinkite. Į indą, kuriame marinuosite mėsą, dėkite kelias šakeles.
-
Reklama
-
3. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir dėkite ant viršaus.
-
4. Toliau sudėkite susmulkintą svogūną. Jei svogūną kepsite kartu su mėsa, supjaustykite jį žiedais.
-
Reklama
-
5. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
-
6. Supilkite actą ir įpilkite vandens. Aš skiedžiu maždaug nuo 1 iki 5.
-
Reklama
-
7. Viską gerai išmaišyti, ant viršaus suberti likusį baziliką ir indą padėti į šaldytuvą. Geriausia mėsą palikti marinuotis per naktį.
-
8. Šašlykinė paruošta, vadinasi, galite pradėti kepti mėsą.
-
Reklama
-
9. Mėsą suverkite ant iešmelių ir padėkite ant žarijų.
-
10. Kepkite, kol visiškai iškeps.
-
Reklama
-
11. Šašlykas paruoštas. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama