Šamas su daržovėmis orkaitėje

Šamas su daržovėmis orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Norint paruošti skanią ir sočią vakarienę, orkaitėje kepta žuvis yra puikus pasirinkimas. Prie jos galite paruošti garnyrą iš bulvių ar ryžių. Šiam patiekalui ruošti galite naudoti bet kokias daržoves. Jei norite, galite pridėti šiek tiek grybų. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šamas
    600 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Sūris
    100 gramų (kietas)
  • Aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami kepti žuvį orkaitėje, paruoškite reikiamus ingredientus. Šamo filė pirmiausia turi būti atšildyta. Daržoves nulupkite ir nuplauk...
    1. Norėdami kepti žuvį orkaitėje, paruoškite reikiamus ingredientus. Šamo filė pirmiausia turi būti atšildyta. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  • Kepimo indą sutepkite trupučiu augalinio aliejaus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir tolygiai paskleiskite ant dugno.
    2. Kepimo indą sutepkite trupučiu augalinio aliejaus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir tolygiai paskleiskite ant dugno.
  • Reklama
  • Žuvį supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant svogūno. Pagal skonį pabarstykite druska ir žuvies prieskoniais.
    3. Žuvį supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant svogūno. Pagal skonį pabarstykite druska ir žuvies prieskoniais.
  • Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant žuvies.
    4. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant žuvies.
  • Reklama
  • Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir lygiu sluoksniu paskleiskite per visą paviršių.
    5. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir lygiu sluoksniu paskleiskite per visą paviršių.
  • Indo viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
    6. Indo viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
  • Reklama
  • Paruoštą žuvį patiekite karštą. Gero apetito!
    7. Paruoštą žuvį patiekite karštą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai