Šaltienos asorti
5 (1 įvertinimai)
4-5 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Paruoškite skanią ir kvapnią šaltieną. Išvirkite vištienos, kiaulienos ir jautienos sultinį. Taip pat dėkite kiaulienos kojeles, su jomis šaltiena geriau sustings. Šaltiena skanus ir maistingas šventinis užkandis. Tokiai šaltienai naudokite trijų rūšių mėsą – vištieną, kiaulieną ir jautieną. Mėsą naudokite su kaulu – galite paimti blauzdelę ir dalį blauzdos. Taip pat panaudokite kiaulienos kojas – su jomis šaltiena visada sušals ir nebus skysta.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos mėsa300 gramų
-
Kiauliena300 gramų
-
Kiaulienos koja1 vnt
-
Jautiena200 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Druska1,5 šaukštai
-
Vanduo2,5 litro
-
Lauro lapas1 vnt
-
Juodieji pipirai4 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Mėsą gerai nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.
-
Reklama
-
3. Sultinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Tada ugnį sumažinkite ir troškinkite šaltieną 2,5-3 valandas. Tada sudėkite nuluptą visą morką ir gerai nuplautą svogūną su lukštu. Taip pat pridėkite lauro lapų ir pipirų. Virkite sultinį dar 30 minučių. Iš daržovių sultinio spalva taps graži ir auksinė, o prieskoniai suteiks papildomo skonio. Mėsa bus visiškai išvirusi.
-
4. Sultinį perkoškite į atskirą dubenį. Atskirkite visą mėsą nuo kaulų. Mėsą sudėkite į indus ir ant viršaus užpilkite perkoštą sultinį. Šaltieną porai valandų dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama