Šalta burokėlių sriuba

Šalta burokėlių sriuba

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Burokėliai yra nepaprastai naudinga mūsų organizmui daržovė. Jie skatina virškinimą, jaunina ir apsaugo nuo vėžio. Iš šių burokėlių savybių gaunasi ir burokėlių sriubos nauda. Sveikos mitybos gerbėjams ir mėsos nevalgantiems žmonėms šis šaltos burokėlių sriubos receptas tikrai patiks. Juk burokėlių sriuba ne tik skani, bet ir labai sveika bei maistinga!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Burokėliai
    1~2 vnt
  • Virtos bulvės
    2 vnt
  • Virti kiaušiniai
    2 vnt
  • Agurkas
    1 vnt
  • Ridikėliai
    5 vnt
  • Kefyras
    1/2 litro
  • Vanduo
    3 litrai
  • Citrinų rūgštis
    pagal skonį
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
    1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Užvirinkite 3 litrus vandens, į puodą sudėkite burokėlius. Kai tik vanduo įgauna burokėlių spalvą, į puodą įdėkite citrinos rūgšties. Vir...
    2. Užvirinkite 3 litrus vandens, į puodą sudėkite burokėlius. Kai tik vanduo įgauna burokėlių spalvą, į puodą įdėkite citrinos rūgšties. Virkite, kol burokėliai bus paruošti.
  • Reklama
  • Kai burokėliai bus paruošti, išimkite juos iš puodo. Mums burokėlių nebereikės, bet puikiai tiks kitam patiekalui. Burokėlių sultinį pali...
    3. Kai burokėliai bus paruošti, išimkite juos iš puodo. Mums burokėlių nebereikės, bet puikiai tiks kitam patiekalui. Burokėlių sultinį palikite atvėsti.
  • Agurką sutarkuokite.
    4. Agurką sutarkuokite.
  • Reklama
  • Tada susmulkinkite ridikėlius.
    5. Tada susmulkinkite ridikėlius.
  • Išvirtus kiaušinius smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
    6. Išvirtus kiaušinius smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
  • Reklama
  • Tą patį darome su virtomis bulvėmis.
    7. Tą patį darome su virtomis bulvėmis.
  • Smulkiai supjaustykite žalumynus.
    8. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
  • Reklama
  • Tada sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
    9. Tada sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
  • Viską suberkite į puodą, supilkite burokėlių sultinį ir kefyrą. Kruopščiai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
    10. Viską suberkite į puodą, supilkite burokėlių sultinį ir kefyrą. Kruopščiai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
  • Reklama
  • Burokėlių sriubą patiekite su grietine. Gero apetito!
    11. Burokėlių sriubą patiekite su grietine. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai