Salotos su paprika žiemai
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Ruošiame gardžias salotas, kurios žiemą gali būti patiekiamos tiek kaip užkandis, tiek kaip puikus bet kokio patiekalo priedas. Atkreipkite dėmesį į receptą! Žiemos salotos – tai ryškus, aromatingas patiekalas, puikiai papildantis bet kokį patiekalą. Paprikos išlaiko sultingumą ir sodrų skonį, o paprastas marinatas paverčia jas universaliu užkandžiu – tiek prie mėsos, tiek prie garnyro. Šias salotas ne tik lengva laikyti, bet ir suteikia vasariškos nuotaikos net šalčiausiomis dienomis. Gaminant nėra daug vargo, tad nebijokite ir būtinai pasigaminkite šias salotas! Iš šio daržovių kiekio gaunama 3,5 litro salotų.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai4 kilogramai
-
Paprika500 gramų
-
Svogūnai500 gramų
-
Morkos500 gramų
-
Druska3 šaukštai
-
Cukrus100 gramų
-
Actas100 mililitrų (9%)
-
Augalinis aliejus250 mililitrų
-
Malti juodieji pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Juodieji pipirai1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite morkas ir svogūnus, iš paprikų išimkite sėklas ir viską kruopščiai nuplaukite.
-
2. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Svogūną susmulkinkite pusžiedžiais.
-
4. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
5. Papriką supjaustykite juostelėmis.
-
6. Sudėkite visus agurkus į didelį puodą ir sudėkite svogūną. Išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Į agurkus ir svogūnus įberkite visą druską. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite maždaug valandai, per tą laiką daržovės išskirs sultis.
-
8. Tada į daržoves sudėkite morkas ir paprikos juosteles.
-
Reklama
-
9. Įpilkite cukraus, maltų juodųjų pipirų, pipirų grūdelių, augalinio aliejaus ir acto.
-
10. Viską sumaišykite ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol daržovių masė užvirs, ir sumažinkite ugnį iki minimumo.
-
Reklama
-
11. Daržoves virkite 15 minučių, reguliariai maišydami mediniu šaukštu. Tuo pačiu metu sterilizuokite visus stiklainius ir dangtelius konservavimui jums patogiu būdu.
-
12. Karštas salotas sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
-
13. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais ir apverskite juos dangteliais žemyn, apvyniokite stora antklode ir palikite per naktį, kad lėtai atvėstų.
-
Reklama
-
14. Ryte salotų stiklainius sudėkite į sandėliuką. Tokį mišinį galite laikyti buto sandėliuko sąlygomis (t. y. ne šaldytuve) iki metų.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama