Salotos su miežiais žiemai

Salotos su miežiais žiemai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šiandien siūlau žiemai paruošti salotas „Turisto pusryčiai“ su miežiais. Šios salotos patiks visiems, o ir jų paruošimas labai paprastas. Puikiai tiks prie įvairių dietų ir puikiai papildys mėsos ar paukštienos patiekalus. Šias salotas galite patiekti atskirai arba naudoti kaip sriubos užpilą. Būtinai atkreipkite dėmesį į receptą. Miežius išvirsime iš anksto, toliau viskas paprasta ir greita. Stiklainius sterilizuokite patogiu būdu – galite orkaitėje arba virš garų. Pradėkime!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virti miežiai
    1 stilinė
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Pipirai
    1 vnt
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Pomidorų pasta
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    0,5 šaukštai
  • Cukrus
    0,5 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Actas 9%
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Miežius išvirti iš anksto, kol suminkštės – 1,5 val.
    1. Paruoškite ingredientus. Miežius išvirti iš anksto, kol suminkštės – 1,5 val.
  • Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite ant vidutine tarka.
    2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite ant vidutine tarka.
  • Reklama
  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
    3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  • Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
    4. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  • Reklama
  • Supjaustykite juostelėmis papriką. Viską sukratykite į puodą.
    5. Supjaustykite juostelėmis papriką. Viską sukratykite į puodą.
  • Suberkite miežius, druską ir cukrų. Įdėkite druskos ir cukraus.
    6. Suberkite miežius, druską ir cukrų. Įdėkite druskos ir cukraus.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite vandenį ir aliejų. Troškinkite salotas 45 minutes ant silpnos ugnies.
    7. Į puodą supilkite vandenį ir aliejų. Troškinkite salotas 45 minutes ant silpnos ugnies.
  • Po kurio laiko įpilkite acto, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
    8. Po kurio laiko įpilkite acto, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Išpilstykite salotas į sterilius stiklainius ir apverskite, apvyniokite antklode ir palikite parai. Po kurio laiko perkelkite į sandėliuką.
    9. Išpilstykite salotas į sterilius stiklainius ir apverskite, apvyniokite antklode ir palikite parai. Po kurio laiko perkelkite į sandėliuką.
  • Sėkmės ruošiantis!
    10. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai