Salotos su miežiais žiemai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šiandien siūlau žiemai paruošti salotas „Turisto pusryčiai“ su miežiais. Šios salotos patiks visiems, o ir jų paruošimas labai paprastas. Puikiai tiks prie įvairių dietų ir puikiai papildys mėsos ar paukštienos patiekalus. Šias salotas galite patiekti atskirai arba naudoti kaip sriubos užpilą. Būtinai atkreipkite dėmesį į receptą. Miežius išvirsime iš anksto, toliau viskas paprasta ir greita. Stiklainius sterilizuokite patogiu būdu – galite orkaitėje arba virš garų. Pradėkime!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Virti miežiai1 stilinė
-
Pomidorai3 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Pipirai1 vnt
-
Vanduo100 mililitrų
-
Pomidorų pasta1 valgomasis šaukštas
-
Druska0,5 šaukštai
-
Cukrus0,5 šaukštai
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Actas 9%2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Miežius išvirti iš anksto, kol suminkštės – 1,5 val.
-
2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite ant vidutine tarka.
-
Reklama
-
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
-
4. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
-
Reklama
-
5. Supjaustykite juostelėmis papriką. Viską sukratykite į puodą.
-
6. Suberkite miežius, druską ir cukrų. Įdėkite druskos ir cukraus.
-
Reklama
-
7. Į puodą supilkite vandenį ir aliejų. Troškinkite salotas 45 minutes ant silpnos ugnies.
-
8. Po kurio laiko įpilkite acto, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
9. Išpilstykite salotas į sterilius stiklainius ir apverskite, apvyniokite antklode ir palikite parai. Po kurio laiko perkelkite į sandėliuką.
-
10. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama