Salotos su miežiais žiemai

Salotos su miežiais žiemai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šiandien siūlau žiemai paruošti salotas „Turisto pusryčiai“ su miežiais. Šios salotos patiks visiems, o ir jų paruošimas labai paprastas. Puikiai tiks prie įvairių dietų ir puikiai papildys mėsos ar paukštienos patiekalus. Šias salotas galite patiekti atskirai arba naudoti kaip sriubos užpilą. Būtinai atkreipkite dėmesį į receptą. Miežius išvirsime iš anksto, toliau viskas paprasta ir greita. Stiklainius sterilizuokite patogiu būdu – galite orkaitėje arba virš garų. Pradėkime!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virti miežiai
    1 stilinė
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Pipirai
    1 vnt
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Pomidorų pasta
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    0,5 šaukštai
  • Cukrus
    0,5 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Actas 9%
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Miežius išvirti iš anksto, kol suminkštės – 1,5 val.
    1. Paruoškite ingredientus. Miežius išvirti iš anksto, kol suminkštės – 1,5 val.
  • Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite ant vidutine tarka.
    2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite ant vidutine tarka.
  • Reklama
  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
    3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  • Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
    4. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  • Reklama
  • Supjaustykite juostelėmis papriką. Viską sukratykite į puodą.
    5. Supjaustykite juostelėmis papriką. Viską sukratykite į puodą.
  • Suberkite miežius, druską ir cukrų. Įdėkite druskos ir cukraus.
    6. Suberkite miežius, druską ir cukrų. Įdėkite druskos ir cukraus.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite vandenį ir aliejų. Troškinkite salotas 45 minutes ant silpnos ugnies.
    7. Į puodą supilkite vandenį ir aliejų. Troškinkite salotas 45 minutes ant silpnos ugnies.
  • Po kurio laiko įpilkite acto, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
    8. Po kurio laiko įpilkite acto, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Išpilstykite salotas į sterilius stiklainius ir apverskite, apvyniokite antklode ir palikite parai. Po kurio laiko perkelkite į sandėliuką.
    9. Išpilstykite salotas į sterilius stiklainius ir apverskite, apvyniokite antklode ir palikite parai. Po kurio laiko perkelkite į sandėliuką.
  • Sėkmės ruošiantis!
    10. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai