Salotos su kopūstais, pomidorais ir tunu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Ruošiame lengvas ir labai skanias tuno salotas. Visi produktai harmoningai dera vienas su kitu. Tekstūrų ir skonių įvairovė viename patiekale suteikia susidomėjimo ir malonumo! Jei naudojate aliejuje konservuotą tuną, iš skardinės nuvarvintą skystį naudokite salotų padažui. Šias salotas galima patiekti porcijomis stiklinėse kiekvienam svečiui arba patiekti ant bendros lėkštės.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Laimas1/4 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Prancūziškos garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Alyvuogės10 vnt
-
Petražolės2 vnt (šakelės)
-
Pekino kopūstas300 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Raudonasis svogūnas1/2 vnt
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Konservuotas tunas1 indelis (240 gramų)
-
Vyšniniai pomidorai5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Virkite kiaušinius 4-5 minutes, dėkite į šaltą vandenį. Atvėsus nulupkite.
-
2. Kopūstą padalinkite į lapus, gerai nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu. Baltą sultingą vidurinę kopūsto lapo dalį supjaustykite savavališkais gabalėliais. Tai gali būti šiaudeliai arba kubeliai. Banguotus lapo kraštus galima rankomis suplėšyti į savavališkos formos gabalus. Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Vyšninius pomidorus ir virtus kiaušinius perpjaukite per pusę arba į ketvirčius.
-
Reklama
-
3. Atidarykite tuno skardinę ir per sietelį nupilkite skystį (aliejų).
-
4. Padažui sumaišykite žaliosios citrinos sultis, aliejų, prancūziškas garstyčias, druską ir maltus juoduosius pipirus. Tai galite padaryti mažame indelyje, kad būtų lengviau padažo ingredientus sumaišyti į emulsiją.
-
Reklama
-
5. Paruoškite plokščią indą salotoms surinkti. Išdėliokite paruoštus Pekino kopūsto laiškus ir raudonųjų svogūnų žiedus.
-
6. Ant kopūstų lapų uždėkite konservuoto tuno gabalėlius, virtų kiaušinių griežinėlius, vyšninius pomidorus, alyvuoges, susmulkintas petražoles. Pagardinkite salotas prieš pat patiekiant.
-
Reklama
-
7. Iš daugelio spalvingų ingredientų sudarytos salotos žadina apetitą. Galite patiekti ant stalo!
-
8. Skanios ir sveikos salotos be majonezo. Valgyk sveikai ir skaniai! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama