Salotos su burokėliais, sūriu ir obuoliu
4.5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Paruoškime skanias ir sveikas salotas iš keptų burokėlių, šviežių obuolių ir sūrio. Pagardinkite salotas grietine, o traškūs graikiniai riešutai padaro jas dar įdomesnes ir sotesnes. Jei burokėlius iškepsite (ar išvirsite) dieną prieš tai salotoms ruošti sugaišite vos kelias minutes. Jos gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas vakarienei arba pietums kaip antrasis patiekalas. Salotos gavosi skanios, sočios ir sveikos!
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai1 vnt
-
Obuolys1 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Graikiniai riešutai20 gramų
-
Citrinų sultys1 arbatinis šaukštelis
-
Krapai10 gramų
-
Grietinė2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite burokėlius. Suvyniokite į foliją ir kepkite jums patogiu būdu. Orkaitėje reikia kepti 40-45 min. Iškepusius burokėlius visiškai atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Atvėsusius burokėlius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į salotų dubenį.
-
4. Nulupkite didelį saldžiarūgštį obuolį ir pašalinkite sėklas. Minkštimą taip pat supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į burokėlius.
-
Reklama
-
5. Kad obuolys nepatamsėtų, apšlakstykite jį citrinos sultimis.
-
6. Sūrį taip pat supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotų dubenį.
-
Reklama
-
7. Graikinius riešutus supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į likusius ingredientus.
-
8. Į salotų dubenį suberkite smulkiai pjaustytas žoleles, grietinę, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite salotas.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama