Salotos iš raudonųjų kopūstų
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Dažniausiai žiemą salotas ruošia iš daržovių, kurios pasiekiamos ištisus metus. Pavyzdžiui, raudonasis kopūstas yra viena tokių daržovių. Dėl ryškios spalvos jis atrodo labai įspūdingai ir neįprastai. Būtinai paruoškite vakarienei skanų vitaminų salotų patiekalą. Į jį įeina daržovės, kurios labai naudingos organizmui. Salotos tinka tiek prie mėsos patiekalų, tiek prie žuvies.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Raudonasis kopūstas750 gramų
-
Pomidoras1~2 vienetai
-
Raudonasis svogūnas1~2 vienetai
-
Majonezas250 mililitrų
-
Žalumynai1 sauja
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Raudonąjį kopūstą smulkiai supjaustykite plonomis juostelėmis aštriu peiliu. Kuo ploniau, tuo geriau - salotos bus švelnesnės. Kopūstą galima tarkuoti ir specialia tarkavimo priemone. -
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Salotoms geriausia rinktis saldų svogūną arba baltą salotinį, bet tiks ir paprastas svogūnas. Tada jį verta trumpai pamarinuoti actu kelias minutes, kad sumažėtų kartumas. -
Reklama
-
3. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei norite, galite prieš tai nuplėšti odelę - tam pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, ir odelė lengvai nulips. -
4. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite. Puikiai tiks šviežių petražolių ir krapų mišinys. Lapelius supjaustykite kuo smulkiau. -
Reklama
-
5. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį. Salotas pagardinkite majonezu - galima naudoti namų gamybos arba pirktinį. Pagardinkite druska pagal skonį ir gerai išmaišykite visą salotų masę.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















