Salierų pesto

Salierų pesto

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Pesto nuo seno gaminamas ne tik iš baziliko, bet ir iš daugelio rūšių aromatinių žolelių, tarp jų ir salierų. Jei mėgstate tirštus žalius padažus, pabandykite pasigaminti šį. Tai labai skanu! Salierų pesto yra nepaprastai skanus, kvapnus ir aksominis. Puikiai dera su daržovių salotomis, minkštais sūriais ir bet kokia mėsa. Galima dėti į daugumą užkandžių, sumuštinių ar sumuštinių.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Saliero stiebas
    150 gramų
  • Petražolės
    30 gramų
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Graikiniai riešutai
    50 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    100 gramų
  • Tarkuotas parmezanas
    50 gramų
  • Vyno actas
    1 valgomasis šaukštas (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Surinkite viską, ko reikia salierų pesto gamybai. Česnaką nulupkite, nuplaukite su salierais ir petražolėmis, viską nusausinkite. Paimkit...
    1. Surinkite viską, ko reikia salierų pesto gamybai. Česnaką nulupkite, nuplaukite su salierais ir petražolėmis, viską nusausinkite. Paimkite riešutus, kurie jums labiau patinka, galite juos šiek tiek paskrudinti keptuvėje.
  • Salierų stiebus kartu su lapais supjaustykite mažais gabalėliais.
    2. Salierų stiebus kartu su lapais supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Atskirkite petražolių lapus nuo stiebų, sudėkite juos kartu su salierais į maišytuvo dubenį.
    3. Atskirkite petražolių lapus nuo stiebų, sudėkite juos kartu su salierais į maišytuvo dubenį.
  • Suberkite tarkuotą parmezaną, smulkintus riešutus ir česnaką. Įberkite žiupsnelį druskos, supilkite aliejų.
    4. Suberkite tarkuotą parmezaną, smulkintus riešutus ir česnaką. Įberkite žiupsnelį druskos, supilkite aliejų.
  • Reklama
  • Sutrinkite turinį trintuvu iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos. Įpilkite dar šaukštą vyno acto, kuris leidžia padažui s...
    5. Sutrinkite turinį trintuvu iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos. Įpilkite dar šaukštą vyno acto, kuris leidžia padažui stovėti šaldytuve iki 7 dienų.
  • Patiekite salierų pesto iš karto po gaminimo arba suskirstykite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite šaldytuve.
    6. Patiekite salierų pesto iš karto po gaminimo arba suskirstykite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite šaldytuve.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai