Salierų pesto
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Pesto nuo seno gaminamas ne tik iš baziliko, bet ir iš daugelio rūšių aromatinių žolelių, tarp jų ir salierų. Jei mėgstate tirštus žalius padažus, pabandykite pasigaminti šį. Tai labai skanu! Salierų pesto yra nepaprastai skanus, kvapnus ir aksominis. Puikiai dera su daržovių salotomis, minkštais sūriais ir bet kokia mėsa. Galima dėti į daugumą užkandžių, sumuštinių ar sumuštinių.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Saliero stiebas150 gramų
-
Petražolės30 gramų
-
Česnakai3 skiltelės
-
Graikiniai riešutai50 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus100 gramų
-
Tarkuotas parmezanas50 gramų
-
Vyno actas1 valgomasis šaukštas (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Surinkite viską, ko reikia salierų pesto gamybai. Česnaką nulupkite, nuplaukite su salierais ir petražolėmis, viską nusausinkite. Paimkite riešutus, kurie jums labiau patinka, galite juos šiek tiek paskrudinti keptuvėje.
-
2. Salierų stiebus kartu su lapais supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Atskirkite petražolių lapus nuo stiebų, sudėkite juos kartu su salierais į maišytuvo dubenį.
-
4. Suberkite tarkuotą parmezaną, smulkintus riešutus ir česnaką. Įberkite žiupsnelį druskos, supilkite aliejų.
-
Reklama
-
5. Sutrinkite turinį trintuvu iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos. Įpilkite dar šaukštą vyno acto, kuris leidžia padažui stovėti šaldytuve iki 7 dienų.
-
6. Patiekite salierų pesto iš karto po gaminimo arba suskirstykite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite šaldytuve.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama