Saksoniški sausainiai

Saksoniški sausainiai

4.5 (2 įvertinimai)

25 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Saksoniški trapios tešlos sausainiai. Pirmiausia atkreipiau dėmesį į neįprastą gražią „garbanėlių“ išvaizdą. Paragavusi supratau, kad kepsiu dar ne kartą, nes labai skanu!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kviečių miltai
    250 gramų
  • Atvėsintas sviestas
    125 gramai
  • Cukrus
    80 gramų
  • Vanilinis cukraus maišelis
    1 vnt
  • Pienas
    2 šaukštai
  • Kakavos milteliai
    2 šaukštai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Citrinos žievelė
    1 arbatinis šaukštelis (sausas arba šviežias)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Į maišytuvo dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę.
    2. Į maišytuvo dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę.
  • Reklama
  • Įpilkite atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais ir sumaišykite viską iki trupiančios masės.
    3. Įpilkite atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais ir sumaišykite viską iki trupiančios masės.
  • Į trupiančią tešlą įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą.
    4. Į trupiančią tešlą įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą.
  • Reklama
  • Tešlą trumpai minkykite, kad nebūtų ilgalaikio sąlyčio su rankomis ir sviestas nepradėtų tirpti.
    5. Tešlą trumpai minkykite, kad nebūtų ilgalaikio sąlyčio su rankomis ir sviestas nepradėtų tirpti.
  • Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis.
    6. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis.
  • Reklama
  • Sumaišykite 2 šaukštus pieno ir kakavos miltelių.
    7. Sumaišykite 2 šaukštus pieno ir kakavos miltelių.
  • Ant vieno gabalėlio suberkite kakavos masę ir įmaišykite į tešlą iki vientisos masės.
    8. Ant vieno gabalėlio suberkite kakavos masę ir įmaišykite į tešlą iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Turėtumėte gauti 2 gabaliukus tešlos.
    9. Turėtumėte gauti 2 gabaliukus tešlos.
  • Šviesią tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio ploną stačiakampį sluoksnį.
    10. Šviesią tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio ploną stačiakampį sluoksnį.
  • Reklama
  • Kakavos tešlą iškočiokite į stačiakampį tokio paties dydžio sluoksnį kaip ir tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir ant jo uždėkite...
    11. Kakavos tešlą iškočiokite į stačiakampį tokio paties dydžio sluoksnį kaip ir tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir ant jo uždėkite anksčiau suvyniotą šviesiąjį sluoksnį. Galite keisti sluoksnius ir atvirkščiai, nesvarbu.
  • Švelniai suvyniokite abu tešlos sluoksnius į ritinį, apvyniokite plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį 40-60 minučių.
    12. Švelniai suvyniokite abu tešlos sluoksnius į ritinį, apvyniokite plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį 40-60 minučių.
  • Atšaldytą tešlą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dėkite į kepimo skardą, kepkite sausainius 180–20 laipsnių temperatūroje...
    13. Atšaldytą tešlą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dėkite į kepimo skardą, kepkite sausainius 180–20 laipsnių temperatūroje 15–20 minučių.
  • Reklama
  • Štai toks nuostabus  rezultatas, gražus ir labai skanus. Laikas gaminti arbatą arba kavą!
    14. Štai toks nuostabus rezultatas, gražus ir labai skanus. Laikas gaminti arbatą arba kavą!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai