Saksoniški sausainiai
4.5 (2 įvertinimai)
25 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Saksoniški trapios tešlos sausainiai. Pirmiausia atkreipiau dėmesį į neįprastą gražią „garbanėlių“ išvaizdą. Paragavusi supratau, kad kepsiu dar ne kartą, nes labai skanu!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kviečių miltai250 gramų
-
Atvėsintas sviestas125 gramai
-
Cukrus80 gramų
-
Vanilinis cukraus maišelis1 vnt
-
Pienas2 šaukštai
-
Kakavos milteliai2 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kiaušinio baltymas1 vnt
-
Citrinos žievelė1 arbatinis šaukštelis (sausas arba šviežias)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus. -
2. Į maišytuvo dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę. -
Reklama
-
3. Įpilkite atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais ir sumaišykite viską iki trupiančios masės. -
4. Į trupiančią tešlą įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą. -
Reklama
-
5. Tešlą trumpai minkykite, kad nebūtų ilgalaikio sąlyčio su rankomis ir sviestas nepradėtų tirpti. -
6. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. -
Reklama
-
7. Sumaišykite 2 šaukštus pieno ir kakavos miltelių. -
8. Ant vieno gabalėlio suberkite kakavos masę ir įmaišykite į tešlą iki vientisos masės. -
Reklama
-
9. Turėtumėte gauti 2 gabaliukus tešlos. -
10. Šviesią tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio ploną stačiakampį sluoksnį. -
Reklama
-
11. Kakavos tešlą iškočiokite į stačiakampį tokio paties dydžio sluoksnį kaip ir tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir ant jo uždėkite anksčiau suvyniotą šviesiąjį sluoksnį. Galite keisti sluoksnius ir atvirkščiai, nesvarbu. -
12. Švelniai suvyniokite abu tešlos sluoksnius į ritinį, apvyniokite plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį 40-60 minučių. -
13. Atšaldytą tešlą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dėkite į kepimo skardą, kepkite sausainius 180–20 laipsnių temperatūroje 15–20 minučių. -
Reklama
-
14. Štai toks nuostabus rezultatas, gražus ir labai skanus. Laikas gaminti arbatą arba kavą!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















