Saksoniški sausainiai

Saksoniški sausainiai

5 (1 įvertinimai)

25

Porcijos

1 val. 30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Saksoniški trapios tešlos sausainiai. Pirmiausia atkreipiau dėmesį į neįprastą gražią „garbanėlių“ išvaizdą. Paragavusi supratau, kad kepsiu dar ne kartą, nes labai skanu!

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kviečių miltai
    250 gramų
  • Atvėsintas sviestas
    125 gramai
  • Cukrus
    80 gramų
  • Vanilinis cukraus maišelis
    1 vnt
  • Pienas
    2 šaukštai
  • Kakavos milteliai
    2 šaukštai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Citrinos žievelė
    1 arbatinis šaukštelis (sausas arba šviežias)
  • Kaip pagaminti

  • Saksoniški sausainiai
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Saksoniški sausainiai
    2. Į maišytuvo dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę.
  • Saksoniški sausainiai
    3. Įpilkite atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais ir sumaišykite viską iki trupiančios masės.
  • Saksoniški sausainiai
    4. Į trupiančią tešlą įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą.
  • Saksoniški sausainiai
    5. Tešlą trumpai minkykite, kad nebūtų ilgalaikio sąlyčio su rankomis ir sviestas nepradėtų tirpti.
  • Saksoniški sausainiai
    6. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis.
  • Saksoniški sausainiai
    7. Sumaišykite 2 šaukštus pieno ir kakavos miltelių.
  • Saksoniški sausainiai
    8. Ant vieno gabalėlio suberkite kakavos masę ir įmaišykite į tešlą iki vientisos masės.
  • Saksoniški sausainiai
    9. Turėtumėte gauti 2 gabaliukus tešlos.
  • Saksoniški sausainiai
    10. Šviesią tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio ploną stačiakampį sluoksnį.
  • Saksoniški sausainiai
    11. Kakavos tešlą iškočiokite į stačiakampį tokio paties dydžio sluoksnį kaip ir tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir ant jo uždėkite anksčiau suvyniotą šviesiąjį sluoksnį. Galite keisti sluoksnius ir atvirkščiai, nesvarbu.
  • Saksoniški sausainiai
    12. Švelniai suvyniokite abu tešlos sluoksnius į ritinį, apvyniokite plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį 40-60 minučių.
  • Saksoniški sausainiai
    13. Atšaldytą tešlą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dėkite į kepimo skardą, kepkite sausainius 180–20 laipsnių temperatūroje 15–20 minučių.
  • Saksoniški sausainiai
    14. Štai toks nuostabus rezultatas, gražus ir labai skanus. Laikas gaminti arbatą arba kavą!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai