Saksoniški sausainiai
4.5 (2 įvertinimai)
								25  Porcijos
						
								1 val. 30 min.
						Apie receptą
Saksoniški trapios tešlos sausainiai. Pirmiausia atkreipiau dėmesį į neįprastą gražią „garbanėlių“ išvaizdą. Paragavusi supratau, kad kepsiu dar ne kartą, nes labai skanu!
Paskirtis: Užkandžių receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Miltai / 
					# Pieno produktaiReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Kviečių miltai250 gramų
- 
													Atvėsintas sviestas125 gramai
- 
													Cukrus80 gramų
- 
													Vanilinis cukraus maišelis1 vnt
- 
													Pienas2 šaukštai
- 
													Kakavos milteliai2 šaukštai
- 
													Druska1 žiupsnelis
- 
													Kiaušinis1 vnt
- 
													Kiaušinio baltymas1 vnt
- 
													Citrinos žievelė1 arbatinis šaukštelis (sausas arba šviežias)
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Paruoškite savo ingredientus. 1. Paruoškite savo ingredientus.
- 
                                                     2. Į maišytuvo dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę. 2. Į maišytuvo dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Įpilkite atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais ir sumaišykite viską iki trupiančios masės. 3. Įpilkite atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais ir sumaišykite viską iki trupiančios masės.
- 
                                                     4. Į trupiančią tešlą įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą. 4. Į trupiančią tešlą įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Tešlą trumpai minkykite, kad nebūtų ilgalaikio sąlyčio su rankomis ir sviestas nepradėtų tirpti. 5. Tešlą trumpai minkykite, kad nebūtų ilgalaikio sąlyčio su rankomis ir sviestas nepradėtų tirpti.
- 
                                                     6. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. 6. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Sumaišykite 2 šaukštus pieno ir kakavos miltelių. 7. Sumaišykite 2 šaukštus pieno ir kakavos miltelių.
- 
                                                     8. Ant vieno gabalėlio suberkite kakavos masę ir įmaišykite į tešlą iki vientisos masės. 8. Ant vieno gabalėlio suberkite kakavos masę ir įmaišykite į tešlą iki vientisos masės.
- 
Reklama
- 
                                                     9. Turėtumėte gauti 2 gabaliukus tešlos. 9. Turėtumėte gauti 2 gabaliukus tešlos.
- 
                                                     10. Šviesią tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio ploną stačiakampį sluoksnį. 10. Šviesią tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio ploną stačiakampį sluoksnį.
- 
Reklama
- 
                                                     11. Kakavos tešlą iškočiokite į stačiakampį tokio paties dydžio sluoksnį kaip ir tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir ant jo uždėkite anksčiau suvyniotą šviesiąjį sluoksnį. Galite keisti sluoksnius ir atvirkščiai, nesvarbu. 11. Kakavos tešlą iškočiokite į stačiakampį tokio paties dydžio sluoksnį kaip ir tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir ant jo uždėkite anksčiau suvyniotą šviesiąjį sluoksnį. Galite keisti sluoksnius ir atvirkščiai, nesvarbu.
- 
                                                     12. Švelniai suvyniokite abu tešlos sluoksnius į ritinį, apvyniokite plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį 40-60 minučių. 12. Švelniai suvyniokite abu tešlos sluoksnius į ritinį, apvyniokite plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį 40-60 minučių.
- 
                                                     13. Atšaldytą tešlą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dėkite į kepimo skardą, kepkite sausainius 180–20 laipsnių temperatūroje 15–20 minučių. 13. Atšaldytą tešlą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dėkite į kepimo skardą, kepkite sausainius 180–20 laipsnių temperatūroje 15–20 minučių.
- 
Reklama
- 
                                                     14. Štai toks nuostabus rezultatas, gražus ir labai skanus. Laikas gaminti arbatą arba kavą!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! 14. Štai toks nuostabus rezultatas, gražus ir labai skanus. Laikas gaminti arbatą arba kavą!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















