Džiovinta kiauliena su prieskoniais
  • Porcijos: 10
    Gaminimo laikas: 7d.

Džiovinta kiauliena su prieskoniais

Džiovinta kiauliena yra puikus užkandis, kurį galima valgyti kiekvieną dieną arba gražiai supjaustyti ir patiekti ant šventinio stalo. Mėsa labai minkšta ir gerai laikosi šaldytuve.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Kiaulienos nugarinė
    1,5 kilogramo
  • Cukrus
    1/4 puodelio
  • Druska
    1/2 puodelio
  • Česnakai
    1 vnt
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Mairūnas
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti

    Džiovinta kiauliena su prieskoniais
  • 1.
    Nuotrauka
    Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.
  • 2.
    Nuotrauka
    Mėsą uždenkite cukrumi ir laikykite šaldytuve 14–16 valandų.
  • 3.
    Nuotrauka
    Po 14–26 valandų reikia išpilti susidariusias sultis, mėsą nuplauti ir nusausinti.
  • 4.
    Nuotrauka
    Įdėkite mėsą į indą ir užpilkite druska. Mėsą dedame į šaldytuvą 24 valandoms.
  • 5.
    Nuotrauka
    Tada mes dar kartą nuplauname mėsą, nusausiname ją servetėlėmis. Dabar mėsą apvoliokite prieskoniuose ir 24 valandoms grąžinkite į šaldytuvą.
  • 6.
    Nuotrauka
    Po 24 valandų įdėkite mėsą į kojinę ir pakabinkite ją gerai vėdinamoje vietoje 4 dienas.
  • 7.
    Nuotrauka
    Gero apetito!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą