Raugintų kopūstų sriuba su grybais

Raugintų kopūstų sriuba su grybais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kopūstų sriuba žinoma visame pasaulyje, tačiau kiekvienoje šalyje ji patiekiama ir vadinama skirtingai! Dėl rūkytos mėsos ši sriuba yra labai soti, rauginti kopūstai suteikia rūgštumo, o grybai suteikia skonio. Paruošimas užtruks porą valandų, bet patiekalas bus labai sotus! Geriausia patiekti raugintų kopūstų sriubą su grybais su grietine ar jogurtu. Prieskoniai taip pat gali būti įvairūs. Vietoj kumpio puikiai tinka rūkytos dešrelės. Patiekalas tinka sotiems pietums su draugais!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rūkytas kumpis
    300 gramų (galima įdėti rūkytų dešrelių)
  • Vanduo
    1 litras
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Grybai
    80 gramų
  • Paprika
    1 šaukštas
  • Lauro lapas
    1 vnt (arba pagal skoni)
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas
    1/2 šaukšto
  • Kmynai
    pagal skonį
  • Rauginti kopūstai
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paimkite rūkytą kumpį ir sudėkite į puodą. Užpildykite vandeniu. Įdėkite lauro lapą, druską, pipirus. Leiskite užvirti. Tada palikite vir...
    1. Paimkite rūkytą kumpį ir sudėkite į puodą. Užpildykite vandeniu. Įdėkite lauro lapą, druską, pipirus. Leiskite užvirti. Tada palikite virti 30 minučių.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Pakepinkite svogūną, kol jis taps minkštas.
    2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Pakepinkite svogūną, kol jis taps minkštas.
  • Reklama
  • Suberkite papriką, išmaišykite ir atidėkite keptuvę.
    3. Suberkite papriką, išmaišykite ir atidėkite keptuvę.
  • Į sultinį sudėkite raugintus kopūstus.
    4. Į sultinį sudėkite raugintus kopūstus.
  • Reklama
  • Tada sudėkite grybus, svogūnus, česnakus. Uždenkite dangčiu ir virkite dar 30 minučių ant silpnos ugnies.
    5. Tada sudėkite grybus, svogūnus, česnakus. Uždenkite dangčiu ir virkite dar 30 minučių ant silpnos ugnies.
  • išimkite kumpį iš sultinio. Mėsą smulkiai supjaustykite kubeliais.
    6. išimkite kumpį iš sultinio. Mėsą smulkiai supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Susmulkintą kumpį sudėkite atgal į puodą ir troškinkite dar 20 minučių.
    7. Susmulkintą kumpį sudėkite atgal į puodą ir troškinkite dar 20 minučių.
  • Į puodą įpilkite acto, cukraus, kmynų (galite dėti bet kokių žolelių). Virkite dar 5-10 minučių. Patiekite su šlakeliu grietinės. Gero ap...
    8. Į puodą įpilkite acto, cukraus, kmynų (galite dėti bet kokių žolelių). Virkite dar 5-10 minučių. Patiekite su šlakeliu grietinės. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai