Raugintų kopūstų sriuba su grybais
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kopūstų sriuba žinoma visame pasaulyje, tačiau kiekvienoje šalyje ji patiekiama ir vadinama skirtingai! Dėl rūkytos mėsos ši sriuba yra labai soti, rauginti kopūstai suteikia rūgštumo, o grybai suteikia skonio. Paruošimas užtruks porą valandų, bet patiekalas bus labai sotus! Geriausia patiekti raugintų kopūstų sriubą su grybais su grietine ar jogurtu. Prieskoniai taip pat gali būti įvairūs. Vietoj kumpio puikiai tinka rūkytos dešrelės. Patiekalas tinka sotiems pietums su draugais!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūkytas kumpis300 gramų (galima įdėti rūkytų dešrelių)
-
Vanduo1 litras
-
Svogūnas1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Grybai80 gramų
-
Paprika1 šaukštas
-
Lauro lapas1 vnt (arba pagal skoni)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Actas1/2 šaukšto
-
Kmynaipagal skonį
-
Rauginti kopūstai500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite rūkytą kumpį ir sudėkite į puodą. Užpildykite vandeniu. Įdėkite lauro lapą, druską, pipirus. Leiskite užvirti. Tada palikite virti 30 minučių.
-
2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Pakepinkite svogūną, kol jis taps minkštas.
-
Reklama
-
3. Suberkite papriką, išmaišykite ir atidėkite keptuvę.
-
4. Į sultinį sudėkite raugintus kopūstus.
-
Reklama
-
5. Tada sudėkite grybus, svogūnus, česnakus. Uždenkite dangčiu ir virkite dar 30 minučių ant silpnos ugnies.
-
6. išimkite kumpį iš sultinio. Mėsą smulkiai supjaustykite kubeliais.
-
Reklama
-
7. Susmulkintą kumpį sudėkite atgal į puodą ir troškinkite dar 20 minučių.
-
8. Į puodą įpilkite acto, cukraus, kmynų (galite dėti bet kokių žolelių). Virkite dar 5-10 minučių. Patiekite su šlakeliu grietinės. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama