Raudonieji barščiai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šį legendinį patiekalą žino ir mėgsta daugelis! Nedaugelis gali atsispirti jo nuostabiam skoniui ir neprilygstamam aromatui. Siūlau jums savo klasikinių ukrainietiškų barščių gaminimo variantą! Štai klasikinis barščių gaminimo receptas. Ukrainietiški barščiai visada buvo mėgstamas paprastų žmonių patiekalas, taip pat buvo gana populiarus tarp aukštesniųjų klasių žmonių. Yra daug barščių gaminimo paslapčių, vieną iš jų aprašiau žemiau. Norint pasiekti ryškią, gražią ir sodrią barščių spalvą, reikia įpilti vieną šaukštą citrinos sulčių (prieš burokėlių terminį apdorojimą).
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos šonkauliukai300 gramų
-
Baltasis kopūstas1/2 vnt
-
Morka1 vnt
-
Bulvės4 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Burokėliai2 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus100 mililitrų
-
Juodieji pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Petražolėspagal skonį
-
Grietinė1 šaukštas
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Gvazdikas3 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulienos šonkaulius nuplaukite ir supjaustykite porcijomis. Daržoves taip pat nuplauname. Morkas supjaustykite žiedais, nulupkite svogūną ir įsmeikite į jį gvazdikėlius.
-
2. Visus sultinio ingredientus sudėkite į puodą (4 l) ir užpilkite šaltu vandeniu. Virkite sultinį 2 valandas ant silpnos ugnies (nugriebkite putas). Po valandos įberkite druskos.
-
Reklama
-
3. Po pusantros valandos iš sultinio išimkite svogūną, morką, mėsą ir žoleles.
-
4. Nulupkite 2 svogūnus, morkas ir 2 burokėlius.
-
Reklama
-
5. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
-
6. Burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
7. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Jame pakepinkite svogūną, tada suberkite burokėlius ir morkas. Viską troškinkite po dangčiu 20-25 minutes. Kai daržovės suminkštės, supilkite pomidorų pastą ir 1 a.š. citrinos sulčių. Troškinkite dar 5 minutes.
-
8. Nuplaukite ir nulupkite bulves ir kopūstus.
-
Reklama
-
9. Bulves supjaustykite kubeliais, o kopūstą - juostelėmis.
-
10. Mėsos sultinį užvirinkite, sudėkite mėsą (be kaulų), bulves ir kopūstus. Virkite 20 minučių, kol bulvės bus paruoštos.
-
Reklama
-
11. Į puodą sudėkite keptas daržoves. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
-
12. Suberkite smulkiai pjaustytas žoleles ir leiskite barščiams užvirti. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 8-10 minučių. Patiekite su grietine.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama