Rabarbarų pyragas su prieskoniais

Rabarbarų pyragas su prieskoniais

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kvapus, purus ir labai skanus pyragas, nereikalaujantis daug pastangų ir laiko. O įdėjus rabarbarų gabalėlių įgaus reikiamo rūgštumo ir sultingumo. Puikus pasirinkimas prie arbatos. Cukrus ant pyrago paviršiaus suformuoja traškią, trapią plutą, bet jei nemėgstate, atvėsusį pyragą galite tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Prieskonių galite naudoti pagal savo skonį, jam puikiai tiks paruošti mišiniai meduoliams gaminti.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    125 mililitrai
  • Miltai
    180 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    180 gramų
  • Prieskoniai
    1 arbatinis šaukštelis (maltas kardamonas, muskato riešutas, maltas cinamonas, maltas imbieras)
  • Kepimo milteliai
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Sviestas
    100 gramų
  • Rabarbaras
    200 gramų (šviežias)
  • Cukrus
    1 šaukštas (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis suminkštėtų.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis suminkštėtų.
  • Nupjaustykite rabarbarų lapus ir kruopščiai nuplaukite stiebus. Pašalinkite išorinę odelę, kuri pyrage taps kieta. Lapkočius supjaustykit...
    2. Nupjaustykite rabarbarų lapus ir kruopščiai nuplaukite stiebus. Pašalinkite išorinę odelę, kuri pyrage taps kieta. Lapkočius supjaustykite gabalėliais.
  • Reklama
  • Miltus persijokite į dubenį, suberkite prieskonius, kepimo miltelius, išmaišykite.
    3. Miltus persijokite į dubenį, suberkite prieskonius, kepimo miltelius, išmaišykite.
  • Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų, druską ir plakite iki purumo.
    4. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų, druską ir plakite iki purumo.
  • Reklama
  • Į sviesto masę įmuškite kiaušinį ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
    5. Į sviesto masę įmuškite kiaušinį ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
  • Supilkite pieną į dubenį.
    6. Supilkite pieną į dubenį.
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
    7. Į dubenį suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
  • 18 centimetrų kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir perkelkite į ją tešlą. Ant viršaus uždėkite rabarbarų gabalėlius ir pabarstyki...
    8. 18 centimetrų kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir perkelkite į ją tešlą. Ant viršaus uždėkite rabarbarų gabalėlius ir pabarstykite cukrumi.
  • Reklama
  • Rabarbarų pyragą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos. Pyragą atvėsinkite ...
    9. Rabarbarų pyragą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos. Pyragą atvėsinkite formoje ir patiekite.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai