Rabarbarų ir vyšnių pyragas

Rabarbarų ir vyšnių pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Labai paprastas, bet labai skanus ir sultingas pyragas, pagamintas iš sluoksniuotos tešlos ir sultingo rabarbarų bei vyšnių įdaro, pritaps ant bet kurio stalo. Galite keisti uogų ir rabarbarų proporcijas, taip pat cukraus kiekį. Patartina iš įdaro išpilti visas sultis, kad jos netekėtų ir apačia nepasdarytu šlapia. Tinklelį viršuje galima padaryti, kaip ir aš, naudojant volelį. Arba supjaustykite plonomis juostelėmis ir padarykite iš jų tinklelį. Jei pyragą kepate ant kepimo skardos, patartina jį padengti kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti pyragą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla
    250 gramų (mielinė)
  • Rabarbarai
    400 gramų
  • Vyšnios
    150 gramų
  • Cukrus
    125 gramai
  • Kukurūzų krakmolas
    1 valgomasis šaukštas.
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Vanilė
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, reikalingus rabarbarų ir vyšnių pyragui gaminti. Iš anksto atitirpinkite tešlą, nuplaukite vyšnias ir raba...
    1. Paruoškite visus ingredientus, reikalingus rabarbarų ir vyšnių pyragui gaminti. Iš anksto atitirpinkite tešlą, nuplaukite vyšnias ir rabarbarus.
  • Rabarbarų stiebus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite pusę cukraus, išmaišykite.
    2. Rabarbarų stiebus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite pusę cukraus, išmaišykite.
  • Reklama
  • Palikite jį 20 minučių. Išpilkite gautas sultis, mums jų nereikia.
    3. Palikite jį 20 minučių. Išpilkite gautas sultis, mums jų nereikia.
  • Išimkite sėklas iš vyšnių, nusausinkite sultis. Įdėkite jas į rabarbarų dubenį.
    4. Išimkite sėklas iš vyšnių, nusausinkite sultis. Įdėkite jas į rabarbarų dubenį.
  • Reklama
  • Į dubenį įpilkite cukraus.
    5. Į dubenį įpilkite cukraus.
  • Į rabarbarus ir vyšnias su cukrumi įpilkite krakmolo.
    6. Į rabarbarus ir vyšnias su cukrumi įpilkite krakmolo.
  • Reklama
  • Tešlą šiek tiek iškočiokite ir supjaustykite į dvi dalis 2/3 ir 1/3 sluoksnio.
    7. Tešlą šiek tiek iškočiokite ir supjaustykite į dvi dalis 2/3 ir 1/3 sluoksnio.
  • Didžiąją tešlos dalį sudėkite į kepimo indą ir padarykite kraštus. Sumaišykite įdarą ir sudėkite ant tešlos.
    8. Didžiąją tešlos dalį sudėkite į kepimo indą ir padarykite kraštus. Sumaišykite įdarą ir sudėkite ant tešlos.
  • Reklama
  • Iš mažesnės tešlos dalies padarykite tinklelį ir ant įdaro viršaus uždėkite jį. Suspauskite kraštus, o viršų aptepkite sumaišytu kiaušini...
    9. Iš mažesnės tešlos dalies padarykite tinklelį ir ant įdaro viršaus uždėkite jį. Suspauskite kraštus, o viršų aptepkite sumaišytu kiaušinio tryniu.
  • Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite.
    10. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai