Rabarbarų ir raudonųjų serbentų kompotas
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Rabarbarų ir raudonųjų serbentų kompotas malonaus skonio ir rūgštumo. Jį labai lengva paruošti ir gerai išsilaiko. Išbandyk receptą! Kompotui imkite tik šviežias uogas ir rabarbarus, be gedimo požymių. Jei atrodo per saldu, praskieskite vandeniu. Kompotas puikiai laikomas rūsyje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rabarbarai150 gramų
-
Raudonieji serbentai100 gramų
-
Cukrus350 gramų
-
Vanduo1 litras
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Stiklainį kruopščiai nuplaukite ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Rūšiuokite uogas, pašalindami šakas ir šiukšles, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Uogas sudėkite į karštą stiklainį.
-
Reklama
-
3. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus išdėliokite ant uogų.
-
4. Užpildykite stiklainį verdančiu vandeniu ir uždenkite virintu dangčiu. Palikite 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Į puodą supilkite skystį nuo uogų, suberkite cukrų ir užvirinkite. Virkite sirupą 2-3 minutes ir supilkite į stiklainį su serbentais ir rabarbarais, iš karto užsukite.
-
6. Apverskite kompoto indelį aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės. Tada apverskite ir laikykite.
-
Reklama
-
7. Rabarbarų ir raudonųjų serbentų kompotas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama