Rabarbarų ir braškių kompotas žiemai

Rabarbarų ir braškių kompotas žiemai

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Siūlau žiemai paruošti kompotą iš braškių ir rabarbarų. Nepakartojamo aromato ir spalvos kompotui suteiks braškės, o tinkamo rūgštumo – rabarbarai. Tokį kompotą galite laikyti namuose, tad atkreipkite dėmesį! Uogos kompotui turi būti švarios, nesusiraukšlėjusios, be gedimo žymių. Kompotą geriau laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, bet puikiai tinka ir bute. Jei pridėsite daugiau cukraus ir uogų, kompotas bus labiau koncentruotas ir gali būti skiedžiamas vandeniu arba soda.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rabarbarai švieži
    200 gramų
  • Braškės
    300 gramų
  • Cukrus
    150 gramų
  • Vanduo
    1.5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Rabarbarų stiebus kruopščiai nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite. Sterilizuokite stiklainius, užvirinkite dangčius. Išdėliokite rabarb...
    2. Rabarbarų stiebus kruopščiai nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite. Sterilizuokite stiklainius, užvirinkite dangčius. Išdėliokite rabarbarus į paruoštus stiklainius.
  • Reklama
  • Išrūšiuokite braškes, nuplaukite, nuimkite uodegas, labai dideles uogas supjaustykite. Uogas sudėkite į stiklainius su rabarbarais.
    3. Išrūšiuokite braškes, nuplaukite, nuimkite uodegas, labai dideles uogas supjaustykite. Uogas sudėkite į stiklainius su rabarbarais.
  • Stiklainius su braškėmis ir rabarbarais užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus, uždenkite dangteliais ir palikite 10 minučių.
    4. Stiklainius su braškėmis ir rabarbarais užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus, uždenkite dangteliais ir palikite 10 minučių.
  • Reklama
  • Nupilkite skystį į puodą, suberkite cukrų ir padėkite ant vidutinės ugnies. Kompotą užvirinkite ir virkite 5 minutes.
    5. Nupilkite skystį į puodą, suberkite cukrų ir padėkite ant vidutinės ugnies. Kompotą užvirinkite ir virkite 5 minutes.
  • Stiklainius užpilkite verdančiu skysčiu, sandariai uždarykite ir padėkite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės. Tada atidėk...
    6. Stiklainius užpilkite verdančiu skysčiu, sandariai uždarykite ir padėkite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės. Tada atidėkite saugojimui.
  • Reklama
  • Puikus pasiruošimas jums!
    7. Puikus pasiruošimas jums!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai