Rabarbarų ir braškių kompotas žiemai
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Siūlau žiemai paruošti kompotą iš braškių ir rabarbarų. Nepakartojamo aromato ir spalvos kompotui suteiks braškės, o tinkamo rūgštumo – rabarbarai. Tokį kompotą galite laikyti namuose, tad atkreipkite dėmesį! Uogos kompotui turi būti švarios, nesusiraukšlėjusios, be gedimo žymių. Kompotą geriau laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, bet puikiai tinka ir bute. Jei pridėsite daugiau cukraus ir uogų, kompotas bus labiau koncentruotas ir gali būti skiedžiamas vandeniu arba soda.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rabarbarai švieži200 gramų
-
Braškės300 gramų
-
Cukrus150 gramų
-
Vanduo1.5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Rabarbarų stiebus kruopščiai nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite. Sterilizuokite stiklainius, užvirinkite dangčius. Išdėliokite rabarbarus į paruoštus stiklainius.
-
Reklama
-
3. Išrūšiuokite braškes, nuplaukite, nuimkite uodegas, labai dideles uogas supjaustykite. Uogas sudėkite į stiklainius su rabarbarais.
-
4. Stiklainius su braškėmis ir rabarbarais užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus, uždenkite dangteliais ir palikite 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Nupilkite skystį į puodą, suberkite cukrų ir padėkite ant vidutinės ugnies. Kompotą užvirinkite ir virkite 5 minutes.
-
6. Stiklainius užpilkite verdančiu skysčiu, sandariai uždarykite ir padėkite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės. Tada atidėkite saugojimui.
-
Reklama
-
7. Puikus pasiruošimas jums!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama