Pyragas su uogiene
4.1 (9 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Jei neturite laiko ir labai norite skanių kepinių prie arbatos, atkreipkite dėmesį į šį receptą. Pyragas gaunasi purus, nesausas, per vidurį daug įdaro. Dėl augalinio aliejaus pyragas tampa drėgnas ir labai minkštas, todėl išimkite jį tik visiškai atvėsusį. Įdarui galite naudoti bet kokią tirštą uogienę ar džemą. Jei uogienė šiek tiek rūgštoka, pyrago viršų galite pabarstyti cukraus pudra.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai110 gramų
-
Cukrus50 gramų
-
Kepimo milteliai16 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Pienas50 mililitrų
-
Aliejus50 mililitrų (bekvapis ir beskonis)
-
Uogienė8 šaukštai
-
Riešutai6 šaukštai (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, viską išplakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinius supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite augalinį aliejų ir vėl sumaišykite.
-
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį su kiaušiniais, pienu ir augaliniu aliejumi. Užmaišykite skystą tešlą be gabalėlių.
-
Reklama
-
5. 18 centimetrų skersmens kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite pusę tešlos. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Per tą laiką tešla pakils ir sustings, o tai leis įdarui nenusėsti į dugną.
-
6. Užtepkite uogienę, aš naudojau agrastų, lygiu sluoksniu, nesiekdama krašto.
-
Reklama
-
7. Likusią tešlą užpilkite ant uogienės ir išlyginkite. Ant pyrago viršaus pabarstykite kapotų riešutų arba migdolų žiedlapių.
-
8. Pašaukite pyragą atgal į orkaitę ir kepkite dar 25 minutes, kol iškeps ir taps auksinės spalvos. Išimkite pyragą ir palikite 5 minutes pastovėti, tada išimkite. Jei norite, dar karštą aptepkite šonus ir viršų uogiene. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (9 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama