Pyragas su sūriu ir pomidorais iš sluoksniuotos tešlos

Pyragas su sūriu ir pomidorais iš sluoksniuotos tešlos

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Mėgstantiems paprastus kepinius patiks pyragas su sūriu ir pomidorais. Viskas paruošiama paprastai ir gana greitai, bet kuri namų šeimininkė gali tai padaryti. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams! Šis pyragas ruošiamas pagal quiche principą, bet su sluoksniuota tešla, kuri supaprastina gaminimo procesą. Pyragas yra paruoštas, kai paviršius sutvirtėja, o paspaudus atšoka. Krapus galima pakeisti bet kokiomis žolelėmis, o vyšninius – įprastais pomidorais. Tačiau pomidorus rinkitės kietus ir nevandenius, kad pyragas nepasidarytų šlapias.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla
    1 vnt (be mielių)
  • Brynza
    200 gramų
  • Vyšniniai pomidorai
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Grietinė
    50 mililitrų
  • Žalumynai
    10 gramų
  • Miltai
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą, kad ji atitirptų. Nuplaukite pomidorus ir leiskite jiems išdžiūti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą, kad ji atitirptų. Nuplaukite pomidorus ir leiskite jiems išdžiūti.
  • Sluoksniuotą tešlą šiek tiek iškočiokite ir dėkite į kepimo indą. Dugną subadykite šakute ir peiliu įpjaukite šiek tiek tešlos aplink dug...
    2. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek iškočiokite ir dėkite į kepimo indą. Dugną subadykite šakute ir peiliu įpjaukite šiek tiek tešlos aplink dugno kraštą. Skardą su tešla pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinį ir smulkiai pjaustytus krapus, įberkite druskos ir pipirų.
    3. Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinį ir smulkiai pjaustytus krapus, įberkite druskos ir pipirų.
  • Jei dugnas labai pakyla, šiek tiek paspauskite. Supilkite pusę grietinės.
    4. Jei dugnas labai pakyla, šiek tiek paspauskite. Supilkite pusę grietinės.
  • Reklama
  • Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant pyrago.
    5. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant pyrago.
  • Sutrupinkite sūrį ir pabarstykite pyrago viršų. Ant viršaus užpilkite likusią grietinę.
    6. Sutrupinkite sūrį ir pabarstykite pyrago viršų. Ant viršaus užpilkite likusią grietinę.
  • Reklama
  • Kepkite pyragą dar 25–35 minutes, kol jis taps auksinės spalvos ir iškeps. Pyragą atvėsinkite ir patiekite.
    7. Kepkite pyragą dar 25–35 minutes, kol jis taps auksinės spalvos ir iškeps. Pyragą atvėsinkite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai