Pyragas su sūriu ir pomidorais iš sluoksniuotos tešlos
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Mėgstantiems paprastus kepinius patiks pyragas su sūriu ir pomidorais. Viskas paruošiama paprastai ir gana greitai, bet kuri namų šeimininkė gali tai padaryti. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams! Šis pyragas ruošiamas pagal quiche principą, bet su sluoksniuota tešla, kuri supaprastina gaminimo procesą. Pyragas yra paruoštas, kai paviršius sutvirtėja, o paspaudus atšoka. Krapus galima pakeisti bet kokiomis žolelėmis, o vyšninius – įprastais pomidorais. Tačiau pomidorus rinkitės kietus ir nevandenius, kad pyragas nepasidarytų šlapias.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla1 vnt (be mielių)
-
Brynza200 gramų
-
Vyšniniai pomidorai150 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinė50 mililitrų
-
Žalumynai10 gramų
-
Miltai20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą, kad ji atitirptų. Nuplaukite pomidorus ir leiskite jiems išdžiūti.
-
2. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek iškočiokite ir dėkite į kepimo indą. Dugną subadykite šakute ir peiliu įpjaukite šiek tiek tešlos aplink dugno kraštą. Skardą su tešla pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
3. Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinį ir smulkiai pjaustytus krapus, įberkite druskos ir pipirų.
-
4. Jei dugnas labai pakyla, šiek tiek paspauskite. Supilkite pusę grietinės.
-
Reklama
-
5. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant pyrago.
-
6. Sutrupinkite sūrį ir pabarstykite pyrago viršų. Ant viršaus užpilkite likusią grietinę.
-
Reklama
-
7. Kepkite pyragą dar 25–35 minutes, kol jis taps auksinės spalvos ir iškeps. Pyragą atvėsinkite ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama