Pyragas su rabarbarais ir manų kruopomis

Pyragas su rabarbarais ir manų kruopomis

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Apelsinų sirupe mirkytas rabarbarų ir manų kruopų pyragas – drėgnas ir švelnus, saldus ir skanus. Purūs kepiniai su saldžiais rabarbarais labai lengvai paruošiami ir išeina skanūs. Šį pyragą galima gaminti su įvairiais įdarais iš vaisių ar uogų, o aš pasidalinsiu, kaip išsikepti pyragą su rabarbarais ir manų kruopomis. Manų kruopos pyrage neatsitiktinai yra labai sultingos, o kad pyragas nevirstų koše, manų kruopos pasiims visą drėgmės perteklių. Pyragas yra švelnus, sultingas ir mega skanus.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    1 stiklinė
  • Sviestas
    180 gramų
  • Grietinė
    60 mililitrų
  • Manų kruopos
    1/2 stiklinės
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Rabarbaras
    350 gramų
  • Cukrus
    1/2 stiklinės
  • Cukraus pudra
    1 stiklinė
  • Vanduo
    1/2 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Apelsino žievelė
    1 šaukštas
  • Apelsinų sultys
    1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir padalinkite į dvi dalis.
    1. Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir padalinkite į dvi dalis.
  • Manų kruopas sumaišykite su viena rabarbarų dalimi ir palikite. Manų kruopos turi būti prisotintos sulčių.
    2. Manų kruopas sumaišykite su viena rabarbarų dalimi ir palikite. Manų kruopos turi būti prisotintos sulčių.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir apelsino žievelę.
    3. Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir apelsino žievelę.
  • Įmuškite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.
    4. Įmuškite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Įdėkite grietinės.
    5. Įdėkite grietinės.
  • Suberkite rabarbarus su manų kruopomis ir viską gerai išmaišykite.
    6. Suberkite rabarbarus su manų kruopomis ir viską gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Tešlą dėkite į kepimo indą ir ant viršaus uždėkite antrąją rabarbarų dalį. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai.
    7. Tešlą dėkite į kepimo indą ir ant viršaus uždėkite antrąją rabarbarų dalį. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai.
  • Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Apelsinų sultis sumaišykite su cukraus pudra ir vandeniu. Padėkite ant ugnies ir virkite, kol miltel...
    8. Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Apelsinų sultis sumaišykite su cukraus pudra ir vandeniu. Padėkite ant ugnies ir virkite, kol milteliai visiškai ištirps.
  • Reklama
  • Išimkite pyragą iš formos ir supilkite sirupą. Prieš patiekdami pyragą kelioms valandoms palikite mirkti šaldytuve.
    9. Išimkite pyragą iš formos ir supilkite sirupą. Prieš patiekdami pyragą kelioms valandoms palikite mirkti šaldytuve.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai