Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Rabarbarų sezonui pasigaminkite šį lengvą ir skanų pyragą su rūgštele. Pyragas neužims daug laiko, nes tereikia išmaišyti ir kepti. Karštas rabarbarų pyragas yra labai švelnios tekstūros, todėl, kad nesulaužtumėte, prieš išimdami pergamentą leiskite jam gerai atvėsti. Kepant pyragą silikoninėje formoje, kepimo popieriaus nereikia, bet išimkite jį visiškai atvėsus. Jei bijote, kad rabarbarai išskirs daug sulčių, galite sumaišyti cukrų su krakmolu ir pabarstyti gabalėlius.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Kefyras
    100 mililitrų (riebus)
  • Cukrus
    80 gramų
  • Rabarbarai
    150 gramų
  • Sviestas
    40 gramų
  • Kepimo milteliai
    5 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Rabarbarų stiebus nuplauti ir nulupti.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Rabarbarų stiebus nuplauti ir nulupti.
  • Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite cukrų, sudėkite minkštą sviestą ir išmuškite kiaušinį.
    2. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite cukrų, sudėkite minkštą sviestą ir išmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
    3. Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
  • 16 centimetrų skersmens kepimo indą uždenkite kepimo popieriumi, sutepkite augaliniu aliejumi ir išklokite tešlą. Nuluptus rabarbarus sup...
    4. 16 centimetrų skersmens kepimo indą uždenkite kepimo popieriumi, sutepkite augaliniu aliejumi ir išklokite tešlą. Nuluptus rabarbarus supjaustykite gabalėliais ir uždėkite ant tešlos. Jei norite, viršų galite pabarstyti cukrumi.
  • Reklama
  • Torto formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol paruduos. Išimkite gatavą pyragą iš formo...
    5. Torto formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol paruduos. Išimkite gatavą pyragą iš formos ir atvėsinkite ant grotelių, nuimkite kepimo popierių.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai