Pyragas su rabarbarais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Rabarbarų sezonui pasigaminkite šį lengvą ir skanų pyragą su rūgštele. Pyragas neužims daug laiko, nes tereikia išmaišyti ir kepti. Karštas rabarbarų pyragas yra labai švelnios tekstūros, todėl, kad nesulaužtumėte, prieš išimdami pergamentą leiskite jam gerai atvėsti. Kepant pyragą silikoninėje formoje, kepimo popieriaus nereikia, bet išimkite jį visiškai atvėsus. Jei bijote, kad rabarbarai išskirs daug sulčių, galite sumaišyti cukrų su krakmolu ir pabarstyti gabalėlius.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai100 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Kefyras100 mililitrų (riebus)
-
Cukrus80 gramų
-
Rabarbarai150 gramų
-
Sviestas40 gramų
-
Kepimo milteliai5 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Aliejus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Rabarbarų stiebus nuplauti ir nulupti.
-
2. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite cukrų, sudėkite minkštą sviestą ir išmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
-
4. 16 centimetrų skersmens kepimo indą uždenkite kepimo popieriumi, sutepkite augaliniu aliejumi ir išklokite tešlą. Nuluptus rabarbarus supjaustykite gabalėliais ir uždėkite ant tešlos. Jei norite, viršų galite pabarstyti cukrumi.
-
Reklama
-
5. Torto formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol paruduos. Išimkite gatavą pyragą iš formos ir atvėsinkite ant grotelių, nuimkite kepimo popierių.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama