Pyragas su aguonomis ir apelsinu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Dalinuosi pyrago su aguonomis ir apelsinu receptu. Jį ypač įvertins tie, kurie mėgsta paprastus receptus be sudėtingų ingredientų. Žemiau išsamiau papasakosiu, kaip paruošti pyragą su aguonomis ir apelsinu. Pyragui papuošti naudojau raudonus ir geltonus apelsinus, bet galima apsieiti ir su viena rūšimi. Ingredientų kiekis paskaičiuotas 21 cm skersmens formai. Pyragas neturi nei kiaušinių, nei pieno produktų, tačiau pyragas gaunasi minkštas, sotus ir labai skanus. Šis pyragas puikiai tiks prie arbatos, atkreipkite dėmesį!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai160 mililitrų
-
Manų kruopos160 mililitrų
-
Aguonos100 mililitrų
-
Cukrus160 mililitrų (60 ml.
-
Apelsinai2 vnt (1 vnt.
-
Vanilės ekstraktas1 šaukštelis
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Soda1/2 arbatinio šaukštelio
-
Vanduo60 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 min.
-
Reklama
-
3. Vandenį nupilkite ir aguonas sutrinkite grūstuvėje. Sumaišykite su cukrumi ir išmaišykite.
-
4. Apelsino žievelę nutarkuokite, tada išspauskite sultis.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite apelsinų sultis, augalinį aliejų ir vanilės ekstraktą.
-
6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, manų kruopas, soda ir kepimo miltelius. Tada suberkite cukrų ir aguonas.
-
Reklama
-
7. Supilkite augalinį aliejų su apelsinų sultimis ir apelsino žievele. Išmaišykite iki vientisos masės.
-
8. Apelsiną supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite 60 ml. vandens ir 60 ml. cukraus, virkite sirupą porą minučių, kol šiek tiek sutirštės. Sudėkite apelsinus. Troškinkite juos 10 minučių po dangčiu.
-
Reklama
-
9. Karamelizuotus apelsinus sudėkite į išklotą kepimo formą.
-
10. Tada supilkite tešlą į kepimo skardą. Kepkite 40-50 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
-
Reklama
-
11. Gatavą pyragą atvėsinkite formą. Tada galite jį supjaustyti ir patiekti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama