Pyragas Skruzdėlynas iš vaikystės
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
4 val.
Apie receptą
„Skruzdėlynas“ – mano vaikystės hitas, kurį mama gamindavo tik per šventes. Per mėsmalę kočiojama tešla tirpsta burnoje. Būtinai pabandykite pasigaminti skruzdėlyno pyragą. Pyragas vidutiniškai saldus ir iš trapios, trapios tešlos. Tai absoliučiai naudingas pasirinkimas bet kuriai šventei. Puikiai dera su arbata, kava ir pienu. Pagaminkite tokį pyragą savo vaikams, parodykite, ką jūs pati mėgote jų amžiuje.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai400 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Grietinė4 šaukštai
-
Sviestas200 gramų
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Vanilinas1 žiupsnelis
-
Virtas kondensuotas pienas400 gramų
-
Sviestas200 gramų (kremui)
-
Graikiniai riešutai150~200 gramų
-
Šokoladaspagal skonį (dekoravimui)
-
Aguonapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, grietinę ir vanilę. Gerai išmaišykite šluotele.
-
2. Į sviesto mišinį dalimis išsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Šiek tiek trupės.
-
Reklama
-
3. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
-
4. Atvėsusią tešlą perkiškite per mėsmalę. Išdėliokite jos trupinius ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
-
Reklama
-
5. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Atvėsus sutrupinkite rankomis.
-
6. Kočėlu sutrupiname graikinius riešutus ir sudedame į trupinius.
-
Reklama
-
7. Norėdami paruošti kremą, suminkštintą sviestą išplakite mikseriu, tada keliais būdais įpilkite virinto kondensuoto pieno (rududu).
-
8. Kremą sumaišykite su trupiniais. Sudėliokite skruzdėlyną, pabarstykite aguonomis ir tarkuotu šokoladu. Dėti į šaldytuvą porai valandų. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama