Purūs pyragėliai su daržovių įdaru
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Puri tešla pyragėliams gali būti paruošta net ant vandens. Svarbiausia – atsakingai pasirinkti mieles. Vanduo turi būti šiltas, apie 36–38 °C. Tokia mielinė tešla ant vandens tinka pyragėliams su bet kokia įdaru arba pyragui. Įdarui galite pasirinkti saldų, pavyzdžiui, tirštą uogienę, arba nesaldų, pavyzdžiui, troškintus kopūstus. Išmėginkite!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo250 ml
-
Miltai550 g
-
Cukrus2 šaukštai
-
Džiovintos mielės7 g
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami paruošti mielinį tešlą ant vandens, pasiruoškite reikiamus ingredientus. Iš anksto persijokite miltus per sietelį, kad juose atsirastų deguonies. Vandens temperatūra turi būti šilta. -
2. Į dubenį įpilkite šilto vandens, suberkite druską, cukrų ir džiovintas mieles. Išmaišykite. -
Reklama
-
3. Įpilkite augalinio aliejaus. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite tešlą. -
4. Iš karto visų miltų nedėkite. Orientuokitės pagal tešlos konsistenciją. Ji turėtų būti minkšta, elastinga ir beveik nelipti prie rankų. Patepkite rankas aliejumi ir išminkykite tešlą iš išorės. Suformuokite gabalą. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltai vietai 1 valandai, kad tešla pakiltų. -
Reklama
-
5. Tuo metu galite pasiruošti įdarą. Saldžiam variantui tinka paruoštas džemas, o nesaldžiam variantui paruoškite kopūstus. Keptuvėje 3–5 minutes pakepinkite smulkintą morką su svogūnu. -
6. Tada į keptuvę įdėkite smulkintus kopūstus ir šiek tiek vandens. Troškinkite kopūstus po dangčiu, maišydami, 15–20 minučių. Pagal skonį suberkite druskos ir prieskonių. -
Reklama
-
7. Tuo metu mielinė tešla gerai pakilo. Galima formuoti pyragėlius. -
8. Iš tešlos formuokite mažus blynelius, dėkite įdarą ir suformuokite pyragėlius. -
Reklama
-
9. Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos. Viršų galite patepti kiaušinio tryniu arba pienu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepkite pyragėlius orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 12–15 minučių. -
10. Auksaspalviai pyragėliai sudėkite į dubenį ir palikite po rankšluosčiu. Jie pailsės ir taps labai minkšti. Skanaus! -
Reklama















