Purūs pyragėliai su daržovių įdaru

Purūs pyragėliai su daržovių įdaru

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Puri tešla pyragėliams gali būti paruošta net ant vandens. Svarbiausia – atsakingai pasirinkti mieles. Vanduo turi būti šiltas, apie 36–38 °C. Tokia mielinė tešla ant vandens tinka pyragėliams su bet kokia įdaru arba pyragui. Įdarui galite pasirinkti saldų, pavyzdžiui, tirštą uogienę, arba nesaldų, pavyzdžiui, troškintus kopūstus. Išmėginkite!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    250 ml
  • Miltai
    550 g
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Džiovintos mielės
    7 g
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami paruošti mielinį tešlą ant vandens, pasiruoškite reikiamus ingredientus. Iš anksto persijokite miltus per sietelį, kad juose ats...
    1. Norėdami paruošti mielinį tešlą ant vandens, pasiruoškite reikiamus ingredientus. Iš anksto persijokite miltus per sietelį, kad juose atsirastų deguonies. Vandens temperatūra turi būti šilta.
  • Į dubenį įpilkite šilto vandens, suberkite druską, cukrų ir džiovintas mieles. Išmaišykite.
    2. Į dubenį įpilkite šilto vandens, suberkite druską, cukrų ir džiovintas mieles. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Įpilkite augalinio aliejaus. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite tešlą.
    3. Įpilkite augalinio aliejaus. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite tešlą.
  • Iš karto visų miltų nedėkite. Orientuokitės pagal tešlos konsistenciją. Ji turėtų būti minkšta, elastinga ir beveik nelipti prie rankų. P...
    4. Iš karto visų miltų nedėkite. Orientuokitės pagal tešlos konsistenciją. Ji turėtų būti minkšta, elastinga ir beveik nelipti prie rankų. Patepkite rankas aliejumi ir išminkykite tešlą iš išorės. Suformuokite gabalą. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltai vietai 1 valandai, kad tešla pakiltų.
  • Reklama
  • Tuo metu galite pasiruošti įdarą. Saldžiam variantui tinka paruoštas džemas, o nesaldžiam variantui paruoškite kopūstus. Keptuvėje 3–5 mi...
    5. Tuo metu galite pasiruošti įdarą. Saldžiam variantui tinka paruoštas džemas, o nesaldžiam variantui paruoškite kopūstus. Keptuvėje 3–5 minutes pakepinkite smulkintą morką su svogūnu.
  • Tada į keptuvę įdėkite smulkintus kopūstus ir šiek tiek vandens. Troškinkite kopūstus po dangčiu, maišydami, 15–20 minučių. Pagal skonį s...
    6. Tada į keptuvę įdėkite smulkintus kopūstus ir šiek tiek vandens. Troškinkite kopūstus po dangčiu, maišydami, 15–20 minučių. Pagal skonį suberkite druskos ir prieskonių.
  • Reklama
  • Tuo metu mielinė tešla gerai pakilo. Galima formuoti pyragėlius.
    7. Tuo metu mielinė tešla gerai pakilo. Galima formuoti pyragėlius.
  • Iš tešlos formuokite mažus blynelius, dėkite įdarą ir suformuokite pyragėlius.
    8. Iš tešlos formuokite mažus blynelius, dėkite įdarą ir suformuokite pyragėlius.
  • Reklama
  • Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos. Viršų galite patepti kiaušinio tryniu arba pienu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepkite pyragėliu...
    9. Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos. Viršų galite patepti kiaušinio tryniu arba pienu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepkite pyragėlius orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 12–15 minučių.
  • Auksaspalviai pyragėliai sudėkite į dubenį ir palikite po rankšluosčiu. Jie pailsės ir taps labai minkšti. Skanaus!
    10. Auksaspalviai pyragėliai sudėkite į dubenį ir palikite po rankšluosčiu. Jie pailsės ir taps labai minkšti. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai